Beeld © ANP

Belgische prins Laurent behoort tot mobiele brigade

22 juli 2019 13:52

De Belgische prins Laurent viel op tijdens het militaire defilé in Brussel. Het is traditie dat de koninklijke familie de parade bijwoont, maar prins Laurent had daar overduidelijk geen zin in. Hij haalde zelfs even zijn smartphone tevoorschijn.

Dat was nog niet alles. Prins Laurent besloot ook nog even een kort belletje te plegen, tot zijn vrouw Claire hem op zijn vingers tikte. Daarvoor kreeg hij al verontwaardigde blikken van koning Filip en koningin Mathilde.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Belgische prins Laurent hangt vuile was buiten

Het is niet de eerste keer dat prins Laurent voor opschudding zorgt. De enfant terrible uit het koninklijke huis van onze Zuiderburen drijft de Belgische politiek wel vaker tot wanhoop. Prins Laurent had lange tijd een twitteraccount waar hij zonder overleg berichten op plaatste. Dat leidde uiteindelijk zelfs tot een korting op zijn toelage. Hij kreeg, nadat de Belgische premier, Charles Michel dat eiste, vijftien procent minder dan voorheen.

Dat kwam omdat hij in militair uniform de viering van het negentigjarig bestaan van het Chinese Volksleger op de ambassade in Brusse bijwoonde, terwijl hij daar geen toestemming voor had gevraagd. Hij plaatste ook nog een foto van de plechtigheid op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Waarom is de Belgische prins Laurent van Twitter verdwenen?