Beeld © NassauHuis Makelaardij

Woning van Willem-Alexander op Landgoed de Horsten verkocht

24 juli 2019 13:55

De portierswoning op Landgoed de Horsten van koning Willem-Alexander is verkocht. Het pand in Wassenaar stond sinds april te koop voor 150.000 euro en is uiteindelijk verkocht voor 280.000 euro. Dat heeft NassauHuis Makelaardij aan RTL Boulevard bevestigd.

De uiteindelijke verkoopprijs ligt dus ver boven de vraagprijs en dat terwijl er nog veel kosten bijkomen. Naast dat het gebouw flink verbouwd moet worden, moeten de nieuwe eigenaren ook erfpacht betalen aan de koning. Dit komt neer op 7.000 euro per jaar.

NassaHuis Makelaardij laat weten dat de overdracht op 1 juni heeft plaatsgevonden en dat de nieuwe eigenaren het pand zullen opknappen, maar niet drastisch gaan verbouwen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oranjes zetten huis te koop en jij kunt er wonen

De woning werd eerder nog omschreven als 'zeer charmant en vrijstaand huisje'. Naast het kleine paleisje krijgen de eigenaren er ook een schitterende tuin bij met een oppervlakte van ruim 400 hectare. Niet gek dat er veel mensen geïnteresseerd waren in het optrekje. Ook Johan Vlemmix, een enorme fan van het koningshuis, bracht een bod uit.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Willem-Alexander en Máxima shoppend gespot in New York

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!