ANP

Ballerina's dansend in protest na sneer over prins George

27 augustus 2019 13:16

De Amerikaanse presentatrice Lara Spencer moest vorige week al door het stof nadat ze de balletminnende prins George belachelijk had gemaakt, maar daarmee is de kous nog niet af. Honderden balletdansers verzamelden zich maandag op Times Square in New York om dansend in opstand te komen tegen de beledigingen tegenover de 6-jarige Brit.

"Ik geloof er oprecht in dat we allemaal vrij zouden moeten zijn om onze passies te volgen"

Vooral mannelijke dansers hadden hun spitzen afgestoft voor het dansprotest. De jonge en oude ballerina's deden gezamenlijk een dansroutine en er werd met spandoeken rondgegaan. Met kreten als "#metutu", "Jongens dansen ook" en "Ik zou willen dat ik op 6-jarige leeftijd was begonnen", maakten de demonstranten hun statement.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Presentatrice zegt sorry voor uitlachen prins George

Vorige week ging het in een uitzending van talkshow Good Morning America over de schoolvakken van de zoon van prins William en Catherine. George krijgt hier namelijk wekelijks balletles, waar Lara nogal om moest lachen. "Prins William zei: 'George houdt van ballet.' Nou dan heb ik nieuws voor je, William. We zullen wel zien hoe lang dat duurt", zei ze schaterlachend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Presentatrice onder vuur na belachelijk maken van Prins George

Haar optreden zorgde voor een storm aan boze reacties, waarna de presentatrice haar excuses aanbood. Ze had het niet zo bedoeld. "Ik geloof er oprecht in dat we allemaal vrij zouden moeten zijn om onze passies te volgen en om te genieten van iedere minuut."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!