Beeld © Getty Images

'Prinses Diana voorspelde gesleutel aan auto in opgedoken brief'

27 augustus 2019 21:22

De tragische dood van prinses Diana schokte de wereld. Het is bijna 22 jaar geleden sinds het overlijden van The People's Princess, en de oorzaak van het ongeluk blijft nog altijd een mysterie. In een nieuwe podcast, waarin onder andere oude brieven worden geanalyseerd, komen nu nieuwe details naar voren. In één brief voorspelde Di dat haar echtgenoot prins Charles (70) zou gaan sleutelen aan haar auto.

"Mijn man plant 'een ongeluk' in mijn auto"

De podcast Diana: Case Solved beweert een brief in bezit te hebben van de overleden prinses. De sterfdag van Diana en haar minnaar Dodi Al-Fayed komt dichterbij en in de podcast worden hun laatste momenten besproken en geanalyseerd. Al 22 jaar zijn er complottheoriën over wat er daadwerkelijk is gebeurd in de tunnel in Parijs. Deze opgedoken brief zou daar een antwoord op geven. Er wordt namelijk in geschreven dat prinses Diana haar voormalige echtgenoot prins Charles ervan verdenkt "een ongeluk" te planten in haar auto. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Prinses Diana zou geen fan zijn geweest van Meghan Markle'

In de brief weidt Diana uit over de reden achter haar argwaan. "Deze fase in mijn leven is de gevaarlijkste", zou de prinses hebben geschreven. "Mijn man plant 'een ongeluk' in mijn auto. Een defect in de remmen, een ernstig hoofdletsel, waardoor hij zou kunnen trouwen met Tiggy." Hier doelt de prinses op het voormalige kindermeisje van haar zoons, waarmee Charles een affaire zou hebben gehad. "Camilla is slechts een lokaas, een afleiding, net als ik." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bijzonder: outfits prinses Diana leveren tonnen op

Ook zou er een nieuwe ooggetuige zijn gevonden voor de podcast. De Fransman beweert Diana te hebben zien liggen na het ongeluk. "Haar ogen vernauwden en toen fluisterde ze: 'Hij heeft me vermoord. Die klootzak heeft me vermoord, hij had me gewaarschuwd.'" Naast deze vrijgegeven details zouden er nog meer dagboekaantekeningen, brieven, audio-opnames en getuigenverklaringen zijn gevonden. De podcast Diana: Case Solved is te beluisteren bij Apple en Amazon. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!