Beeld © Getty Images

Prins Harry ziet hetzelfde gebeuren bij Meghan als bij Diana

01 oktober 2019 22:11

Meghan Markle (38) is een juridische procedure begonnen tegen het Britse Mail on Sunday. De hertogin van Sussex beweert dat deze op onrechtmatige wijze een van haar privé-brieven zou hebben gepubliceerd. Prins Harry (35) reageert geschokt: "Ik verloor mijn moeder en nu zie ik mijn vrouw het slachtoffer worden van dezelfde machtige krachten."

"Ik heb gezien wat er gebeurt als iemand waar ik zoveel van houd wordt gecommercialiseerd dat ze niet langer wordt behandeld of gezien als een echte persoon"

Dit is niet de eerste keer dat Meghan Markle het slachtoffer is van negatieve berichten in de nieuwsmedia. Eerder kreeg de hertogin al veel commentaar over zich heen, omdat zij en haar liefje teveel in hun privéjet zouden reizen. Daarnaast krijgt de kersverse moeder veel kritiek over hoe ze haar baby'tje Archie opvoedt. Maar nu gaat het voor het echtpaar echt een stap te ver. In een verklaring zei de hertog van Sussex zelfs dat hij en Meghan gedwongen werden om actie te ondernemen tegen "meedogenloze propaganda."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

De échte reden dat Meghan Markle niet in Suits-finale zat

De herinnering van het verlies van zijn moeder, is bij Harry nog lang niet vervaagd. In 1997 verongelukte prinses Diana, toen zij met haar vriend Dodi Al-Fayed in de auto op de hielen werd gezeten door paparazzi. De prins spreekt nu zijn diepste angst uit en dat is dat de geschiedenis zich herhaalt. "Ik heb gezien wat er gebeurt als iemand waar ik zoveel van houd wordt gecommercialiseerd dat ze niet langer wordt behandeld of gezien als een echte persoon," vertelt de hertog van Sussex. Volgens Harry is zijn vrouw slachtoffer geworden "van een Britse roddelpers die campagnes tegen individuen opzet, zonder na te denken over de conclusies. Een meedogenloze campagne die is geëscaleerd in het afgelopen jaar, tijdens haar zwangerschap en tijdens de opvoeding van onze pasgeboren zoon." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Jarige prins Harry in het zonnetje gezet door Meghan Markle

De krant wordt beschuldigd van een campagne tegen valse, vernederende verhalen. Het advocatenkantoor van de royals heeft de krant en haar moederbedrijf, Associated Newspapers, aangeklaagd over het vermeende misbruik van privé-informatie en inbreuk op het auteursrecht. De juridische procedures worden persoonlijk gefinancierd door het paar en de opbrengst van de eventueel gewonnen zaak zal worden geschonken aan een anti-pesten liefdadigheid. Het echtpaar gelooft naar eigen zeggen in "mediavrijheid en objectieve, waarheidsgetrouwe berichtgeving" als "hoeksteen van de democratie".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!