Beeld © Getty Images

Kate Middleton eert prinses Diana tijdens bezoek aan Pakistan

15 oktober 2019 18:26

Prins William (37) en zijn vrouw Kate Middleton (37) zijn momenteel bezig met een vijfdaags-bezoek aan Pakistan en het ziet er naar uit dat Kate hierbij een eerbetoon doet aan de in 1997 overleden prinses Diana, de moeder van haar man.

De Britse royals zijn maandag begonnen aan hun bezoek en het viel royaltykenners gelijk op dat de jurk van Kate wel erg bekend voorkomt. De hertogin van Cambridge droeg de eerste dag een aqua blauwe jurk. Deze jurk, gemaakt door Chaterine Walker, is zichtbaar geïnspireerd op de traditionele kleding van het land; de salwar kameez. Chaterine werkte in het verleden ook vaak samen met Diana en dat is te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse royals maken zich hard voor mentale gezondheid

Prinses Diana droeg namelijk tijdens haar bezoek aan Pakistan in 1996 een soortgelijke jurk. Ook toen droeg zij een aqua blauwe jurk welke sterk doet denken aan de salwar kameez.

Hoewel het natuurlijk toeval kan zijn, ziet het er toch naar uit dat de kledingkeuze opzettelijk is. Ook op de tweede dag droeg Kate eenzelfde soort jurk als haar schoonmoeder destijds droeg. Met deze keuze zou Kate stil willen staan bij haar schoonmoeder. De kledingkeuze van Kate is niet het enige wat overeenkomt met het bezoek van Diana destijds. Prins William en zijn vrouw zullen ook op bezoek gaan bij de premier Imran Khan, die een dierbare vriend was van prinses Diana.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton gaat voor een thuisbevalling

Het is niet de eerste keer dat de kleding van Kate over de tong gaat. In RTL Boulevard werden de verschillende schitterende outfits al besproken. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!