Beeld © Getty Images

Prins Harry over dood Diana: 'Het is een wond die blijft etteren'

21 oktober 2019 11:11

Prins Harry (35) doet in de nieuwe documentaire Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis een boekje open over het grote gemis van zijn moeder. Hij wordt nog altijd aan de tragische dood van zijn moeder herinnerd, door de paparazzi die hem overal volgen.

"Ik denk meteen aan het ongeluk"

Journalist Tom Bradby had de eer om voor de ITV documentaire Harry en Meghan te interviewen. Harry vertelt onder meer over de grote impact die het overlijden van zijn moeder heeft gehad. In zijn dagelijks leven wordt hij nog vaak aan het ongeluk van zijn moeder herinnerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton eert prinses Diana tijdens bezoek aan Pakistan

Harry beseft dat omdat hij lid is van de koninklijke familie, hij overal gevolgd wordt door pers. "Elke keer als ik een camera zie, elke keer als ik een klik hoor of elke keer als ik een flits zie... Ik denk meteen aan het ongeluk." Prinses Diana overleed in 1997 in een tunnel in Parijs, nadat ze werd achternagezeten door paparazzi. Volgens Harry is het de slechtste herinnering die hij van hij heeft.

"Om hier nu 22 jaar later ook te zijn en proberen af te maken wat zij is begonnen is heel emotioneel, maar alles wat ik doe herinnert mij aan haar. Maar zoals ik al zei, de rol en het werk en de druk die daar bij horen doen mij helaas ook denken aan de slechte dingen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry ziet hetzelfde gebeuren bij Meghan als bij Diana

Voor Harry is Afrika een hele speciale plek. Hij bezocht het continent voor het eerst in 1997, vlak nadat zijn moeder was overleden. Prins Charles vond dat Harry en William even weg moesten en daarom besloot hij ze mee te nemen naar Africa.

Prinses Diana had ook een bijzondere band met het continent. Zij zette zich onder meer in voor het opruimen van landmijnen. Ook werd een ziekenhuis naar haar vernoemd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

In voetsporen van moeder Diana: prins Harry loopt door zelfde mijnenveld

Harry vertelt in de documentaire ook over de ruzie met William en Meghan doet een boekje open over het moederschap.

Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis zie je maandag 21 oktober om 21.30 uur bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!