Beeld © Getty Images

Queen Elizabeth ruilt vachtjes in voor nepbont

06 november 2019 14:39

Alle nertsen, hazen, konijnen en andere beestjes kunnen weer rustig ademhalen, ze hoeven namelijk niet meer te lijden voor de fashion van koningin Elizabeth (93). De Britse vorst heeft bont afgezworen en stapt over op de nepvariant, meldt haar persoonlijke assistente Angela Kelly.

"De meerderheid vindt dat bont wreed is"

Persoonlijk assistente Angela heeft haar avonturen met de Britse koningin vastgelegd in het boek The Other Side of the Coin, waarin ze ook onthult dat koningin Elizabeth geen bont meer draagt. "Wanneer hare majesteit een evenement bezoekt en het is koud, wordt er vanaf 2019 gebruikgemaakt van nepbont om ervoor te zorgen dat ze warm blijft", aldus Angela in haar vorstenboek. Maar of dit ook betekent dat de oude manteljassen voortaan in haar garderobe blijven hangen, wil ze niet laten weten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elizabeth bijna obsessie voor The Crown-actrice Olivia Colman

Elizabeth krijgt een schouderklopje van de Britse dierenrechtenorganisatie Humane Society voor haar beslissing. "Het besluit van de koningin om nepbont te gebruiken is de perfecte afspiegeling van het gevoel van het Britse publiek, waarvan de meerderheid vindt dat bont wreed is en er niets mee te maken wil hebben", leggen ze uit in een statement. De Britse monarch is niet de enige royal die al jaren kritiek krijgt van dierenrechtenorganisaties als PETA, ook Kate Middleton en Camilla Parker Bowles kwamen onder vuur te liggen door hun bontgebruik. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan aan de kant gezet door Queen Elizabeth

Angela heeft wel meer onthullingen gedaan over de Queen, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!