Beeld © Getty Images

De reden achter afstand tussen Meghan Markle en Kate Middleton

12 november 2019 15:24

Tijdens de Herdenkingsdag in Londen stonden alle Britse royals tezamen op een balkon. Na de vele commotie rondom spanningen tussen Meghan Markle (38) en prins Harry (35) en kroonkoppel prins William (37) en Kate Middleton (37) waren alle ogen op hen gevestigd. En vele fans viel iets specifieks op: de enorme afstand tussen de twee koppels.

"De monarch wordt bijgestaan door de meest senior vrouwelijke leden van het koninklijk huis"

De speculatie over de band tussen de koninklijke broertjes en hun echtgenoten blijven aanhouden. En hun optreden tijdens de Herdenkingsdag, waarbij ze te zien waren bij het oorlogsmonument Cenotaph in Londen, deed dat niet bepaald sussen. De koppels stonden namelijk ver van elkaar verwijderd tijdens de ceremonie en dat zou volgens velen een bevestiging zijn voor de perikelen tussen Meghan en Kate. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stella McCartney onder vuur vanwege post over Meghan Markle

Maar daar blijkt niet direct iets van te kloppen. Het blijkt namelijk dat er een koninklijke protocol is voor de volgorde waarin de royals staan. En daarbij wordt zeker geen rekening gehouden met eventuele vetes tussen gezinsleden. Vandaar dat Kate naast Queen Elizabeth en Camilla Parker Bowles stond, omdat zij het hoogst in de ranglijsten van de troonopvolging staan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans weten het zeker: ‘Meghan Markle is weer zwanger’

"De monarch wordt bijgestaan door de meest senior vrouwelijke leden van het koninklijk huis, oftewel de Hertogin van Cornwall en de Hertogin van Cambridge", aldus royaltyjournalist Joe Little voor Majesty Magazine. "Volgens de volgorde van prioriteit is de linkerhelft van het balkon ingedeeld met de Hertogin van Sussex, de Gravin van Wesses en Viceadmiraal Tim Laurence. Er worden hierin variaties gemaakt als er belangrijke gasten zijn, zoals toen Koningin Máxima en de president van Duitsland in voorgaande jaren erbij waren." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Serena Williams is nog altijd close met Meghan Markle

Naast dit soort koninklijke regelingen zijn er nog een heleboel waar het publiek niet direct over te weten komt. In een nieuw boek doet voormalig assistent van de Britse monarch uit de doeken hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Bekijk de video hieronder voor alle juicy details. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!