Beeld © RTL Boulevard

Máxima: 'Amalia is een fantastische dochter en vriendin'

28 november 2019 13:51

Weet jij nog waar je was op 7 december 2003? Op die dag werd prinses Amalia geboren in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. De tijd is voorbijgevlogen, want dit jaar wordt onze kroonprinses alweer zestien jaar oud. Marc van der Linden (50) sprak koningin Máxima (48) over de verjaardag van haar oudste dochter.

"Ik ben apetrots op haar"

Koningin Máxima: 'Amalia is een fantastische dochter en vriendin'

00:49

Volgens koningin Máxima wordt de verjaardag van Amalia niet heel uitbundig gevierd. "Het wordt niet groots gevierd. Ze moet heel veel werk doen voor school. Het is het einde van het jaar en Sinterklaas; allerlei festiviteiten." Op een sweet sixteen-feestje hoeft de prinses dus niet te rekenen.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

'Prinses Amalia te jong voor inhuldiging van Japanse keizer'

Trotse moeder Máxima staat net als alle andere moeders stil bij het feit dat haar dochter verandert van meisje naar jonge vrouw. "Ze groeit snel, ze groeit mooi..." De twee kunnen het uitstekend met elkaar vinden. "Ze is een fantastische dochter... Een fantastische vriendin. Ik ben apetrots op haar."

Op 7 december zal er wel een klein feestje worden gevierd op Paleis Huis ten Bosch. "We zullen echt enorm zingen en op naar de komende twee jaar. Waarschijnlijk de laatste twee jaar in huis, dus daar moet ik echt van genieten." De prinses wordt over twee jaar natuurlijk achttien jaar oud. "Dat kan heel snel gebeuren", merkt onze koningin op.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Prinses Amalia krijgt een flinke smak geld op haar 18e

Koningin Máxima is momenteel in Pakistan voor de VN. Het hele verslag van haar reis zie je vanavond in RTL Boulevard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!