Beeld © Getty Images

'Koningin Elizabeth gaat over 18 maanden met pensioen'

28 november 2019 21:17

Na 67 jaar op de troon te hebben gezeten, lijkt het erop dat de Britse koningin Elizabeth (93) heeft besloten het kroontje erbij neer te leggen, melden diverse Britse media. De vorstin zou over achttien maanden een stap terug willen doen en haar zoon, prins Charles (71), wordt klaargestoomd voor zijn nieuwe rol.

"Hare Majesteit is zich bewust van haar leeftijd"

Het zal allemaal moeten plaatsvinden in augustus 2021. Dan zal de Queen haar 95ste verjaardag gaan vieren en dus ook het stokje overdragen aan prins Charles. "Hare Majesteit is zich bewust van haar leeftijd en wil ervoor zorgen dat wanneer de tijd komt, de overgang van de Kroon naadloos verloopt”, zo vertelt een voormalig lid van de koninklijke hofhouding tegenover het Britse Express.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Queen Elizabeth cancelt verjaardagsfeestje prins Andrew

“Ik begreep dat de koningin er goed over heeft nagedacht en dat ze, als ze nog in leven is op 95-jarige leeftijd, serieus zal overwegen het bewind aan Charles over te dragen”, valt verder te lezen.  Ook The Sun weet te melden dat er al diverse gesprekken worden gevoerd over het pensioen van Elizabeth.

De koningin – 's werelds langst regerende vorst – kan volgens de regels van de koninklijke opvolging niet officieel met pensioen gaan zonder afstand te doen van haar troon. Maar ze kan wel stoppen met al haar koninklijke werkzaamheden, mocht haar gezondheid het niet meer toelaten. In dat geval zal Charles naar voren treden en de taken overnemen, iets wat hij in de afgelopen jaren al meermaals heeft gedaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elizabeth bijna obsessie voor The Crown-actrice Olivia Colman

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!