Beeld © Getty Images

Virginia Roberts: 'Mij misbruiken was cadeau voor Prins Andrew'

03 december 2019 12:06

Het veelbesproken interview met Virginia Roberts (35), de vrouw die claimt drie keer onder dwang seks te hebben gehad met de Britse Prins Andrew (59) is gisteren uitgezonden. In het openhartige interview vertelt Virginia haar kant van het verhaal.

"Mijn misbruik was een cadeau voor hem"

Tijdens het interview bleek dat Andrew mailcontact had met de 'hoerenmadam' van de overleden 'misbruikmiljardair' Jeffrey Epstein. Daarnaast is bekend geworden dat vijf andere slachtoffers beweren dat Andrew getuige was van het misbruik van Epstein.

Virginia, die nu de achternaam Giuffre heeft aangenomen, zegt in het interview met de BBC dat ze op zeventienjarige leeftijd drie keer seks heeft gehad met Prins Andrew. Eenmaal in Londen, een keer in New York en nogmaals op de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Virginia Roberts: 'Ik moest prins Andrew tevreden houden'

In het interview beschrijft Virginia de avond in Londen. "Hij is de meest afschuwelijke danser die ik ooit in mijn leven heb gezien", zegt Giuffre. "Zijn zweet was alsof het haast overal regende." Dat is opvallend, omdat Andrew in zíjn interview met de BBC juist beweerde dat hij door een aandoening niet kon zweten.

Ghislaine Maxwell, ook wel de 'hoerenmadam' van Epstein genoemd, zou Virginia hebben gezegd dat zij "hetzelfde voor Andrew moest doen als ze voor Epstein deed". Daarover zegt ze het volgende: "Het was walgelijk. Hij stond op, bedankte en liep weg terwijl ik op bed zat. Ik voelde me angstig, beschaamd en vies. Mijn misbruik was een cadeau voor hem." Volgens Virginia duurde de ’procedure’, zoals ze het noemde, niet lang. 

In emails die zijn uitgelekt en nu in handen zijn van BBC-programma Panorama, is te lezen dat Prins Andrew aan Ghislaine Maxwell gevraagd om hem te helpen, nadat Virginia documenten indiende bij de rechtbank in Florida. In die mails zegt de prins: "Laat me weten wanneer we kunnen praten. Ik heb wat specifieke vragen over Virginia Roberts." Hierop zou Maxwell hebben geantwoord: "Ik heb wat informatie. Bel me wanneer je tijd hebt." Dit alles staat haaks op het verhaal dat Andrew zelf heeft verkondigd, namelijk dat hij geen idee heeft wie Virginia Roberts is.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Prins Charles wil spoedoverleg met broer Andrew'

Een emotionele Virginia roept de Britten op om achter haar te gaan staan. "Ik smeek de mensen in het Verenigd Koninkrijk achter me te staan, me te helpen in dit gevecht, dit niet normaal te vinden. Dit is niet een of ander ranzig seksverhaal. Dit is een verhaal over mensenhandel, over misbruik en jullie koningshuis.”

Epstein werd er voor zijn dood van verdacht om jarenlang minderjarige meisjes te hebben uitgeleend aan machtige mannen in zijn netwerk, waaronder Prins Andrew. Ghislaine Maxwell zou zich hebben ingezet als zijn 'hoerenmadam'. In 2006 werd Epstein hier ook al van beschuldigd, maar door een deal met justitie kreeg hij toen een korte gevangenisstraf. Aan het begin van dit jaar werd Epstein opnieuw opgepakt, met dezelfde beschuldigingen. Voor de rechter hem kon veroordelen, maakte hij een einde aan zijn leven in de cel waarin hij zat. Alhoewel ook daarover wordt getwijfeld. Sommigen zijn ervan overtuigd dat hij om het leven is gebracht.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Prins Andrew legt definitief al zijn taken neer

Door de langdurige vriendschap die Andrew met Epstein had, kwam hij weer onder vuur te liggen. Na een interview dat hij gaf, waarmee hij de gemoederen wilde sussen, raakte hij flink in opspraak. Uiteindelijk legde hij zelfs al zijn publieke functies neer. Britse royalwatchers zijn van mening dat Queen Elizabeth, Prins Charles en Prins William hebben besloten dat Andrew zijn functies neer heeft moeten leggen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!