Beeld © Getty Images

'Prins Andrew moest stap terug doen van vader en broer'

06 december 2019 19:00

Prins Phillip (98), de vader van prins Andrew, heeft onlangs tegen zijn zoon gezegd dat het beter is om een stap terug te doen. Dat meldt de Britse The Telegraph. Volgens de krant was tijdens hun gesprek "geen geschreeuw, maar Philip vertelde hem in niet mis te verstane bewoordingen dat hij moest aftreden omwille van de monarchie."

"Charles zei hem dat er in de nabije toekomst geen weg terug meer is voor hem"

Prins Philip kondigde in 2017 aan dat hij voor zijn 96ste verjaardag met pensioen ging. Sindsdien is hij grotendeels uit de publieke belangstelling en de krantenkoppen gebleven. Er zijn echter wel aanwijzingen dat hij achter de schermen nog steeds aandacht besteedt aan het publieke imago van zijn familie. Vorige week is prins Charles zelfs naar zijn vader toe gegaan om raad te vragen over zijn broer Andrew. Philip sprak met Andrew over het schandaal over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein. Volgens The Telegraph vertelde de prins zijn zoon dat hij "zijn straf moet nemen." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Virginia Roberts: 'Mij misbruiken was cadeau voor Prins Andrew'

Ook Charles leek sterke woorden te hebben voor zijn broer. "Het was allemaal heel beschaafd, maar Charles zei hem dat er in de nabije toekomst geen weg terug meer is voor Andrew", aldus een bron tegen The Telegraph. "Andrew denkt dat hij hard wordt behandeld omdat er nog niets tegen hem bewezen is, maar hij accepteert de beslissing." Volgens de bron stond Philip welwillend tegenover Andrew, maar hij maakte zich vooral zorgen om de belangen van de familie. "Philip houdt niet van berechting door de media, maar hij is realistisch genoeg om te beseffen dat Andrews acties een gevaar vormden voor de structuur van de koninklijke familie." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Virginia Roberts: 'Ik moest Prins Andrew tevreden houden'

Prins Andrew zou deel uitmaken van een netwerk van machtige mannen die, via Epstein, gebruik maakten van jonge, soms minderjarige meisjes. Prins Andrew is bedolven onder kritiek omdat hij de beschuldigingen altijd is blijven ontkennen. Ook in zijn interview met de BBC, wat ertoe leidde dat hij al zijn publieke functies heeft neergelegd, ontkende hij de aantijgingen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!