Beeld © ANP

Prins Philip overgebracht naar ziekenhuis

20 december 2019 16:38

Het lijkt erop dat Kerstmis dit jaar een vervelende periode kan worden voor de Britse Royals. De 98-jarige Prins Philip is namelijk overgebracht naar het ziekenhuis. En dat enkele uren voor hij, op het landgoed in Sandringhem, vergezeld zou worden door zijn vrouw Queen Elizabeth (93).

"Het bezoek aan het ziekenhuis is een voorzorgsmaatregel"

Prins Philip is op advies van een arts naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou behandeld worden aan een "reeds bestaande aandoening." De hertog van Edinburgh zal naar verwachting een paar dagen in het ziekenhuis liggen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Britse prins Philip levert vrijwillig rijbewijs in na ongeluk

De prins is niet per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vrouw, Queen Elizabeth, was onderweg naar het landgoed waar Philip tegenwoordig veel van zijn tijd doorbrengt om samen te beginnen aan hun kerstvakantie. Die plannen staan nu dus even on hold.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Queen Elizabeth bereidt zich voor op Kerstmis

Een woordvoerder van Buckingham Palace heeft laat te weten dat Prins Philip naar het King Edward VII Hospital in Londen is gebracht. "Hij is daar ter observatie en behandeling in verband met een reeds bestaande aandoening. Het gaat hier om een voorzorgsmaatregel, op advies van de arts."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!