Beeld © AFP

Hoeveel geld hebben Harry en Meghan?

09 januari 2020 10:17

Prins Harry (35) en zijn vrouw Meghan Markle (38) leggen een deel van hun taken voor het Britse koningshuis neer. Dat hebben de hertog en hertogin van Sussex woensdagavond laten weten in een verklaring op Instagram. Ze willen financieel onafhankelijk zijn, stellen ze. Maar hoeveel geld heeft het stel eigenlijk?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse tabloids over 'Megxit': 'Niet eens verteld aan de koningin!'

Oud geld

Deze toelage bestaat al sinds de 14e eeuw toen Edward III zijn zoon van inkomen wilde voorzien. Sinds 1337 wordt de winst van de landerijen deels gebruikt om de oudste zoon van de regerend vorstin te betalen. Anno 2019 is dat Charles, zoon van koningin Elizabeth.

Prins Charles wist de winst nog wat te vergroten door in 1990 het merk Duchy Originals in de markt te zetten, om koekjes en yoghurt te verkopen. Alle winst hiervan zou echter naar goede doelen gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan Markle bevestigen stap terug te doen

88 miljard dollar

Het vermogen van de Britse koninklijke familie werd in het verleden door zakenblad Forbes op 88 miljard dollar geschat. 

Het vermogen van Meghan Markle wordt op 5 miljoen dollar geschat, Harry zou tussen de 25 en 40 miljoen dollar waard zijn. Zo erfde hij op zijn dertigste geld van zijn overleden moeder Diana, naar schatting 12 miljoen euro. Ook werd hij betaald voor zijn werk in het leger.

Overigens zouden Harry en zijn vrouw veel geld aan het goede doel geven. Voor hun huwelijk wilde het echtpaar ook geen cadeau's, ze vroegen hun gasten een donatie te doen aan een van de zeven goede doelen die de twee een warm hart toedragen. Het ging toen onder meer om een project voor daklozen en een project voor kinderen met hiv.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!