Beeld © Getty Images

'Harry en Meghan krijgen met strenge Megxit-regels te maken'

14 januari 2020 12:05

Nu Prins Harry (35) en Meghan Markle (38) een stapje terug doen uit het Britse koningshuis, krijgen ze te maken met strikte regels wat betreft het gebruik van hun naam. Het stel wil namelijk financieel onafhankelijk worden, maar mag volgens insiders hun naam niet zo maar aan allerlei diensten verbinden.

"Niemand wil de naam van de hertog en hertogin van Sussex op een kuipje margarine zien staan"

Queen Elizabeth gaf op maandagavond 13 januari in een statement het volgende aan: "Harry en Meghan hebben duidelijk gemaakt dat ze in hun nieuwe leven niet afhankelijk willen zijn van openbare middelen." Daarmee lijkt het paar een licentie te krijgen om particuliere commerciële deals na te streven. 

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Queen Elizabeth laat zich uit over plannen Harry en Meghan

Een bron dicht bij het vuur vertelt nu aan Daily Mail dat er strikte instructies zullen zijn wat betreft de branding die Harry en Meghan mogen doen. "Niemand wil de naam van de hertog en hertogin van Sussex op een kuipje margarine zien staan", zegt de bron. En ook zou Harry niet heel lang rekenen op financiële steun van zijn vader, Prins Charles (71). Bronnen beweren dat Charles niet bereid is om de rekening van de nieuwe levensstijl van zijn jongste zoon te betalen. "Harry heeft geen onuitputtelijke bron van publieke gelden."

Harry en Meghan ontvangen momenteel twee miljoen per jaar van het Sovereign Grant-fonds, wat van Prins Charles is. Gelukkig voor het stel hebben ze al een aardig spaarcentje waar ze mee vooruit kunnen. Zo wordt hun gezamenlijke rijkdom geschat op achttien miljoen pond. Harry zou daarvan 15 miljoen pond hebben, onder andere door de erfenis van toen zijn moeder, Diana, overleed.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kogel door de Britse kerk: Harry en Meghan doen stapje terug

De eerste financieel onafhankelijke rol lijkt al te zijn gekozen. Meghan heeft namelijk een deal gesloten met Disney, om een voice-over in te spreken. In ruil daarvoor helpt Disney Meghan met het ophalen van geld voor een goed doel. In ruil voor haar stem gaat er een donatie naar hulporganisatie Elephants Without Borders, die zich inzet voor het behoud van olifanten in het wild.

Harry en Meghan zijn, door hun besluit, uiteraard veel in het nieuws. Royaltykenner Marc van der Linden besprak de situatie in RTL Boulevard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!