Beeld © Getty Images

Harry en Meghan ontslaan personeel Frogmore Cottage

17 januari 2020 13:11

Prins Harry (35) en zijn vrouw Meghan (38) lijken zich definitief met zoontje Archie te gaan settelen in Canada. Dit verhaal gaat al sinds het stel openbaar maakte dat ze een stapje terugdoen in het Britse koningshuis. Een bron bevestigt nu dat de hertog en hertogin van Sussex het personeel van Frogmore Cottage, hun huis in Windsor, al de laan hebben uitgestuurd. Dat maakt het nog aannemelijker dat ze Engeland voorgoed gaan verlaten.

"Meghan zal zich nooit meer in de UK willen settelen"

De bron vertelt aan de Daily Mail dat het gaat om het ontslag van twee personeelsleden. "Een huishoudster en een conciërge die permanent in Frogmore Cottage woonden, hoeven niet meer terug te komen." Zij zouden een andere rol hebben gekregen in Buckingham Palace, waar Queen Elizabeth (93) woont. Ook diverse kamermeisjes en chefs hebben te horen gekregen dat ze hun spullen kunnen pakken.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Britten van de leg door vertrek prins Harry en Meghan Markle

Het nieuws van de ontslagen komt onverwacht, omdat Harry en Meghan eerder expliciet aangaven dat ze hun huis in Windsor willen houden. In hun statement zeiden ze dat ze hun tijd wilden gaan verdelen tussen Canada en Groot-Brittannië. Ze zeiden er niet bij dat Canada hun nieuwe thuisland zou worden. 

Bij het Britse volk schiet het in het verkeerde keelgat dat Frogmore Cottage onlangs nog voor 2,8 miljoen euro is gerenoveerd. Als Harry en Meghan het huis nu al van de hand doen, is dat weggegooid geld geweest. Het nieuws over de ontslagen voedt bovendien de geruchten dat Meghan nooit meer wil terugkeren naar Londen. "Meghan zal zich nooit meer in de UK willen settelen", aldus de bron aan Daily Mail.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Britten van de leg door vertrek prins Harry en Meghan Markle

Naast het boze volk zou ook The Queen zelf allesbehalve blij zijn met deze beslissing van haar kleinzoon en zijn vrouw. "Ze is kwaad dat Harry en Meghan Frogmore Cottage pas nog lieten renoveren, wat is betaald van belastinggeld." Meghan en Harry kregen dat geld omdat ze aanvankelijk hadden verklaard dat het huis in Windsor hun vaste verblijfplaats zou worden. Het huis is overigens een cadeau van Harry's oma, Queen Elizabeth.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!