Kate Middleton Beeld © Getty Images

Royal-fans ongerust: 'Kate Middleton is veel te dun'

18 januari 2020 17:10

Hoewel Kate Middleton (38) altijd al een tenger figuur heeft gehad, valt het royalty fans op dat ze slanker oogt dan ooit tevoren. Onlangs was de hertogin op pad met prins William (37) in Bradford. Alle aandacht ging echter uit naar hoe dun de toekomstige koningin eruitzag. En dat baart haar fans zorgen.

"De druk om er perfect uit te zien in het openbaar is ongelooflijk intens"

De fans van het Britse koningshuis kunnen er niet over uit: het figuur van Kate. Het begon allemaal met de nieuwe verjaardagsfoto's van de hertogin van Cambridge, waar ze ogenschijnlijk dunner lijkt dan op oudere kiekjes. "Fijne verjaardag aan onze wel erg magere (toekomstige) koningin Kate Middleton", reageerde één volger. "Geniet van je leven. Je bent onze toekomstige koningin, maar ik hoop wel dat je niet meer zo vel over been zal zijn als het zover is", aldus een ander. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton vertelt over mogelijkheid vierde baby

De Belgische site HLN viel het op dat niet alleen op social media, maar ook op het online forum Quora allerlei gesprekken gestart waren over het gewicht van Kate. Ondanks de vele kritieken op Twitter en Instagram is het op het forum voornamelijk positief richting de hertogin van Cambridge. "Het is gemakkelijk om naar Kate te kijken en te zeggen dat ze te mager is, terwijl ze er werkelijk gezond uitziet", vindt eentje. "Haar gewicht is niet mijn zaak, hoewel ik denk dat het prima is. Ik ga er ook van uit dat de koninklijke familie privé-artsen raadplegen", laat een ander weten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton viert 38ste verjaardag met nieuwe foto

Eén fan is het zat dat er altijd iets te zeggen is over het figuur van de royal: "Je bent alleen te dun als je ongezond bent. Kate is altijd vrij slank geweest, al vanaf haar verloving. Haar gewicht schommelt nu eenmaal zoals dat van andere mensen. De druk om er perfect uit te zien in het openbaar is ongelooflijk intens en niemand wil worden behandeld zoals Sarah Ferguson, die destijds door de media tot ‘Duchess of Pork’ werd gedoopt." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton hoopt dat haar kinderen Archie vaker zien

De Amerikaanse site Radar Online meldt dat, volgens koninklijke bronnen, ook prins William op de hoogte is van de zorgen rondom zijn echtgenoot. "Kate werkt zichzelf krom en slaat de laatste tijd veel maaltijden over", aldus de bron. "Hij probeert haar niet te forceren, maar William wil er zachtjes op wijzen dat het tijd is om iets te doen aan deze slechte gewoonte waar ze aan gewend is geraakt (...) Het gewicht van de hertogin is een kwestie die al jaren moet aangepakt worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton onthult eerste woordjes prins Louis

Het lijkt er alleen niet op dat Kate het binnenkort rustiger zal krijgen, zeker niet sinds het vertrek van prins Harry en Meghan als senior leden van de familie. Ook het Britse volk is ervan van de leg, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!