Thomas Markle (links) en Meghan Markle (rechts) Beeld © Channel 5/Getty Images

Thomas Markle: 'Meghan brengt Britse koningshuis te schande'

19 januari 2020 14:14

Het nieuws dat Meghan Markle (38) en prins Harry (35) een stap terug nemen uit de Britse monarchie zit velen niet lekker. Ook Meghans vader Thomas (75) heeft er een mening over en vindt dat zijn dochter het koningshuis "goedkoop" heeft gemaakt. Dat vertelt hij in een nieuwe documentaire van Channel 5.

"Dit is niet het meisje dat ik heb opgevoed"

Thomas heeft het gehad met zijn dochter Meghan. De 75-jarige klapt uit de school in een nieuwe documentaire van Channel 5 over het aftreden van zijn dochter en prins Harry uit de Britse monarchie. Volgens hem leefde Meghan 'de droom van ieder meisje om prinses te worden', maar heeft dat laten schieten 'voor geld'. "Dit is niet het meisje dat ik heb opgevoed", vertelt Thomas in de docu. "Ze heeft het koningshuis teleurgesteld. Ze heeft hen als een blok laten vallen." Ook vindt hij het aftreden van het stel 'beschamend.'  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deal is rond voor prins Harry en Meghan Markle

"Het Britse koningshuis is een eeuwenoud, nobel instituut", gaat Thomas verder. "Meghan doet hen nu goedkoop overkomen. Ze hebben er gewoon een soort Walmart met een kroontje op van gemaakt." Hier refereert de 75-jarige aan één van de goedkopere Amerikaanse supermarkten, vergelijkbaar met Lidl en Aldi in Nederland. Ook Meghans broer heeft zich uitgesproken over de slechte band met zijn zus. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan ontslaan personeel Frogmore Cottage

Tom Markle Jr. (53) vertelt dat zijn vader nog altijd zijn kleinzoon Archie niet heeft ontmoet. Toch hoopt de Markle-familie dat een reünie nog gebeurt en Thomas zou graag een foto aan de muur willen hangen van hemzelf, Harry, Meghan en Archie. "Als dat kan, sterft hij een gelukkig man", meent Tom. "Ze zou niets zijn zonder hem. Hij betaalde voor haar scholing, auto, kleding, huur, rekeningen, gaf geld voor op de universiteit (...) Ze doet alsof we niet bestaan, wat raar en zelfingenomen is." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle pakt de draad weer op na Megxit

Een verzoening lijkt niet snel te gebeuren. Thomas staat binnenkort als getuige tégen zijn dochter in de rechtszaak tussen Meghan en de Britse roddelbladen. Toch blijft de vader van de hertogin hoopvol. "Het is afzien voor hem, dat hij zijn kleinkind niet mag zien", laat Tom weten. "Ook zijn oude foto’s van Meghan hangen nog in het hele huis. Hij hoopt al maanden, jaren zelfs, dat Meghan hem de hand zal reiken, maar er is nu zoveel tumult ontstaan dat ik betwijfel of dat ooit nog zal gebeuren."

Thomas is niet de enige die helemaal van de leg is door het aftreden van Meghan en Harry, ook het Britse volk. Je ziet het in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!