Beeld © Getty Images

Prins Harry bedroefd om afloop Megxit: 'Geen andere optie'

20 januari 2020 07:31

Prins Harry (35) heeft zich voor het eerst openlijk uitgelaten over zijn breuk met het Britse koningshuis. Dit deed hij tijdens een speech bij een liefdadigheidsinstelling, die daarna is gedeeld op het Instagram-account van de hertog en hertogin van Sussex. Volgens Harry was er ‘op dit moment geen andere optie’.

"Het verandert me ook niet"

In de speech vertelt Harry dat hij, voor zover dat kan, de waarheid wil vertellen. “Niet als prins, of als hertog, maar als Harry, dezelfde persoon die jullie 35 jaar hebben zien opgroeien, maar met een helderdere blik.” De royal verzekert de aanwezigen dat hij het Verenigd Koninkrijk nog altijd als zijn thuis ziet. “Dat zal niet veranderen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix wil graag samenwerken met Harry en Meghan

Volgens Harry delen zijn vrouw Meghan en hij ‘dezelfde waarden’. “Toen we trouwden waren we verrukt, hoopvol, en klaar om te dienen. Daarom maakt het me bedroefd dat het zo eindigt. Het was geen makkelijke beslissing. We waren er pas uit na maanden van praten en twijfelen”, vervolgt hij. “Ik weet dat ik het niet altijd bij het rechte eind heb, maar er was voor ons geen andere optie. Ik wil duidelijk maken dat we niet weglopen. We lopen niet weg van jullie. Onze wens was om de koningin en het Gemenebest te blijven dienen en mijn militaire verplichtingen voor te zetten, maar dan zonder overheidsfinanciering. Dat mocht helaas niet.”

De Britse royal laat weten dat hij de beslissing van koningin Elizabeth heeft geaccepteerd. “Het verandert me ook niet. Maar ik hoop dat jullie mijn keuze nu ook beter begrijpen.”  

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Deal is rond voor prins Harry en Meghan Markle

Het nieuws dat Harry en Meghan een stap terug zullen gaan doen, kwam als een donderslag bij heldere hemel en werd het gesprek van de dag. Ook in RTL Boulevard werd de kwestie besproken én werd er gekeken naar wat dit precies betekent voor Harry en Meghan. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!