Beeld © Getty Images

Prins William neemt nieuwe functie aan

26 januari 2020 14:10

Nu prins Harry (35) 'gevlucht' is naar Canada, staat prins William (37) meer dan ooit in de schijnwerpers. Daarbij hoort ook een nieuwe rol binnen de familie. Buckingham Palace laat weten dat de oudste zoon van Charles en Diana is aangesteld als hoogste vertegenwoordiger bij de Kerk van Schotland.

De hertog van Cambridge heeft de nieuwe rol gekregen van koningin Elizabeth. Als Lord High Commissioner, zoals de functie officieel luidt, zal William de koninklijke familie vertegenwoordigen bij de algemene vergaderingen van de Schotse kerk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry weer herenigd met zijn gezin

Door de Brexit is er meer dan ooit vraag voor Schotse onafhankelijkheid. De Kerk van Schotland is onafhankelijk, maar het is al sinds 1707 de taak van de monarchie om de kerk bijeen te houden. Daarnaast krijgt de prins ook de sleutel van de stad Edinburgh.

William neemt de functie over van Richard Scott, de hertog van Buccleuch en Queensberry. Hoewel normaal gesproken de positie wordt ingenomen door iemand uit Schotland, wordt er regelmatig een uitzondering gemaakt voor de koninklijke familie. Eerdere leden van de Britse koningshuis die de rol hebben uitgevoerd zijn prinses Anne, prins Charles en prins Andrew.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prinsen Harry en William: 'Meghan is niet weggepest'

Het nieuws dat Harry en Meghan een stap terug zullen gaan doen, kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ook in RTL Boulevard werd de kwestie besproken én werd er gekeken naar wat dit precies betekent voor Harry en Meghan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Meghan Markle niet te zien bij Ellen DeGeneres'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!