Kate Middleton en Meghan Markle Beeld © Getty Images

Hoe Kate Middleton wordt 'ingezet als wapen' tegen Megxit

30 januari 2020 15:08

Nu Meghan Markle (38) en prins Harry (35) afstand doen van hun koninklijke titels, blijft er een hoop over voor Kate Middleton (38) en prins William (37). De Britse troonopvolgers krijgen meer op hun bordje, laten bronnen weten aan 'The Sun'. En vooral de Hertogin van Cambridge zal daarbij naar voren worden geschoven en meer taken op zich nemen.

"William weet nu al dat hij een stuk meer werk zal hebben dit jaar"

Koninklijke bronnen vertellen aan de Britse krant The Sun dat Kate en William meer verantwoordelijkheden op zich nemen. Het afscheid van Harry en Meghan zou de oorzaak daarvan zijn, zeker nu zij hun spullen hebben gepakt en naar Canada zijn vertrokken. "William weet nu al dat hij een stuk meer werk zal hebben dit jaar en zal zijn best doen om alles uit te voeren wat de Queen van hem vraagt," meent de ingewijde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton fotografeert overlevenden Holocaust

"Het enige wat hij per se wil is dat zijn werk voor goede doelen er niet onder lijdt", gaat de bron verder. William zet zich vooral in voor The Royal Foundation. "Sinds zijn broer Harry en Meghan de foundation hebben verlaten, kunnen William en Kate het precies zo doen als zij willen." Het stel heeft meer zeggenschap over de richting van het goede doel en volgens de bron zal "Kate vooraan staan" omdat zij "vroeger niet zoveel input" kreeg. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton open over moeilijke tijd na geboorte prins George

William zette de foundation samen met Harry op in 2009; hun echtgenotes voegden zich later erbij. Inmiddels hebben de Hertog en Hertogin van Sussex hun eigen goede doel opgezet. William en Kate zullen zich focussen op "mentale gezondheid en het steunen van mensen die werken bij noodhulpdiensten." De nieuwe plannen komen vlak na speculatie dat er een ruzie broeit tussen William en Harry, al zou die inmiddels zijn opgelost. "De broers hebben tijd met elkaar doorgebracht en gewerkt aan hun band en hun toekomst." De tijd zal het leren.

In de video hieronder zie je alles over de afstand die zou zijn ontstaan tussen de twee koninklijke koppels. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!