Beeld © ANP

Waarom de Queen kerstversiering tot in februari laat hangen

05 februari 2020 14:45

Terwijl de meeste mensen in januari de kerstversiering weghalen, laat Queen Elizabeth (93) haar ballen tot in februari hangen. De reden daarvoor? Die kun je hartverscheurend noemen.

Als één vrouw in het Britse koningshuis van tradities houdt, dan is het de Queen wel. Zo wordt er ieder jaar hetzelfde kerstmenu geserveerd en ook over de datum waarop de decoratie wordt weggehaald, valt niet te discussiëren. Het landgoed van Elizabeth blijft namelijk tot morgen, 6 februari, versierd.

Maar wat is de reden van de Britse koningin om landgoed Sandringham een maand langer in de kerstsfeer te houden? Ondanks dat de Queen hier in de maanden december en januari nog verblijft, is er een andere oorzaak. En dat heeft alles te maken met haar vader.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zeldzame foto Queen Elizabeth met troonopvolgers uitgebracht

Overleden vader

De datum 6 februari is sinds 1952 dierbaar voor Elizabeth. Het is de dag waarop haar geliefde vader King George VI is overleden. Omdat hij zijn laatste adem heeft uitgeblazen op Sandringham, wil de koningin dat de decoratie tot op zijn sterfdag blijft hangen. Zo kan ze ieder jaar stilstaan bij de dag van haar vaders overlijden en zijn leven vieren.

Sinds 6 februari 1952 is Elizabeth koningin van het Verenigd Koninkrijk. Is het na 68 jaar op de troon tijd om het stokje over te dragen aan zoon Charles? Over twee jaar kan het zo maar zo ver zijn. Je ziet het in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!