Beeld © Getty Images

Kate Middleton laat haar moederhart spreken

15 februari 2020 14:33

De hertogin van Cambridge heeft in de loop der jaren verschillende interviews gegeven, maar nog nooit was Kate Middleton (38) zo openhartig over het moederschap als in haar allereerste podcastinterview met Giovanna Fletchers (35). Zo heeft ze het onder andere over haar eigen jeugd en liefde voor het buitenleven.

"Spelletjes spelen, tuinieren, knutselen: ik probeer mijn kinderen dezelfde ervaringen te geven in hun opvoeding"

In de podcast Happy Mum, Happy Baby vertelt Kate wat volgens haar het belangrijkste is voor een goede opvoeding. Er zijn een paar dingen die haar zijn opgevallen, één daarvan is de kwaliteit van relaties. "Die momenten die je doorbrengt met de mensen om je heen. Dat herinner ik me nog uit mijn jeugd. En er is ook de omgeving waar je tijd doorbrengt: een gelukkige thuis, een veilige plek", aldus de moeder van drie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe Kate Middleton wordt 'ingezet als wapen' tegen Megxit

Kate zelf bracht als kind veel tijd door buiten en gunt haar kroost hetzelfde. "Ik vind het geweldig voor het fysieke en mentale welzijn en het leggen van de basis voor je ontwikkeling", vertelt ze gepassioneerd. "Het is zo heerlijk om tijd buiten door te brengen, die kwaliteitsrelaties op te bouwen, zonder de afleidingen van ‘ik moet koken’ en ‘ik moet dit doen’. En eigenlijk is het zo simpel.” 

Het buitenleven is de vrouw van prins William er met de paplepel ingegoten. Gedurende het interview prijs ze haar grootmoeder hiervoor: "Ik had een geweldige grootmoeder die veel tijd met ons doorbracht. Spelletjes spelen, tuinieren, knutselen: ik probeer mijn kinderen dezelfde ervaringen te geven in hun opvoeding."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton open over moeilijke tijd na geboorte prins George

Interviewster Giovanna Fletcher is dankbaar voor haar eerlijke antwoorden. "Kate bevindt zich in een zeer unieke positie om haar kinderen op te voeden. Maar uiteindelijk maken we allemaal hetzelfde mee. We hebben allemaal slapeloze nachten, we leren onze kinderen allemaal hoe ze op het potje moeten gaan, of wat dan ook."

Nu Harry en Meghan out of the picture zijn begeeft Kate zich langzaam weer op de voorgrond. Ondertussen cashen de hertog en hertogin van Sussex lekker door. Bekijk de video hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!