Beeld © ANP

Koninklijk Huis deelt heerlijke wintersportfoto uit het archief

20 februari 2020 16:27

Het is donderdag, op Instagram beter bekend als #throwbackthursday: de dag bij uitstek om een foto uit het archief te plaatsen. Dat is het Koninklijk Huis zeker niet ontgaan. Om de volgers alvast in de wintersferen te krijgen, wordt op het account van de Nederlandse royals een oude wintersportfoto van Wilhelmina en Juliana gepost.

"Deze foto van Prinses Juliana met haar moeder Koningin Wilhelmina is gemaakt op 7 februari 1936"

De foto dateert uit 1936, maar wordt niet zonder reden geplaatst: het Koningshuis maakt direct van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat de familie volgende week afreist naar Oostenrijk voor hun jaarlijkse wintersportvakantie. Het koningspaar is daar met Amalia (16), Alexia (14) en Ariane (12) voor de fotosessie met de pers, waar ook prinses Beatrix (82), prins Constantijn (50), prinses Laurentien (53) en de kinderen van de partij zijn. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koningin Máxima: 'Amalia is een fantastische dochter en vriendin'

Igls is sinds het maken van bovenstaande foto ingeruild voor het luxe skioord Lech. Wat niet verandert, is dat de leden van de familie tot op hoge leeftijd de piste opgaan. Net als haar moeder Juliana vroeger, staat prinses Beatrix met haar 82 jaar nog steeds op de latten.

RTL Boulevard is dit jaar niet welkom bij het mediacircus in Lech. In de video hieronder hoor je waarom. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!