Beeld © getty images

Beveiliger prins Andrew doet boekje open en haalt alibi onderuit

23 februari 2020 15:29

Het ziet er allemaal niet zo best uit voor de Britse prins Andrew (60). Een voormalig beveiliger van de vorst heeft namelijk een boekje opengedaan over hem en heeft de prins in een lastige situatie gebracht. Onder meer het alibi dat de prins gebruikte om seks met minderjarige meisjes te ontkennen, is hard onderuitgehaald.

"Ik geloof dat ik het recht heb om mijn eigen diensten te weten"

In een even befaamd als berucht interview met de BBC vertelde prins Andrew eerder dat hij op de nacht van 10 op 11 maart 2001 gewoon thuis was. Hij vertelde dat hij eerder die dag met zijn dochter Beatrice naar een pizzeria was geweest en daarna thuis verbleef. Virginia Roberts, een van de vermeende slachtoffers van Jeffrey Epstein, zegt echter die nacht gedwongen seks met de prins te hebben gehad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew krijgt opnieuw een klap te verwerken

Hoewel prins Andrew misschien hoopte dat met deze alibi de kous af was, gooit een oud beveiliger roet in het eten. Hij vertelt aan Mail on Sunday over een nacht rond deze bewuste datum. Prins Andrew zou pas in de vroege uurtjes zijn gearriveerd en zou zelfs de wachters bij de poort hebben uitgescholden.

Toch houdt de beveiliger, die liever anoniem zijn verhaal wilde doen, een slag om de arm. Hij durft niet met 100 procent zekerheid te stellen dat dit echt van 10 op 11 maart was. “Sinds ik het alibi van prins Andrew heb overdacht, is het mijn overtuiging dat de beledigende confrontatie met de royal in de vroege uren van zondag 11 maart 2001 zou kunnen zijn geweest.”

Wel zegt hij dat het makkelijk te bewijzen is. “Om er echt zeker van te zijn wil ik graag toegang tot mijn dienstrooster van die maand. Ik geloof dat ik het recht heb om mijn eigen diensten te weten.” Maar dat zal echter makkelijker gezegd zijn dan gedaan. Ambtenaren van het paleis houden namelijk hun lippen stijf op elkaar wat betreft de exacte locatie van de prins op die bewuste nacht. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew noemt vrouw die hem beschuldigt van misbruik 'ziek'

Dat hij er echter vrij zeker is van blijkt wel dat hij zijn verhaal heeft opgetekend in een beëdigde verklaring. Hierdoor is het ook mogelijk dat de FBI binnenkort vraagt of de beste man wil gaan praten, iets wat prins Andrew tot nu toe altijd heeft afgehouden. De beveiliger heeft al aangegeven dat hij bereid is om zijn verhaal ook te doen tegenover de officiële instanties.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!