Beeld © Getty Images

Meghan en Harry geven het koningshuis een sneer

24 februari 2020 14:46

Nu Megxit steeds dichterbij komt, bereikt de spanning in het Britse koningshuis een absoluut hoogtepunt. Het lijkt de royals niet langer te lukken om hun ergernissen binnen de paleismuren te houden. In een statement uiten Harry (35) en Meghan (38) op een zeer formele manier hun ongenoegen.

"Er is voor de hertog en hertogin van Sussex een evaluatieperiode van 12 maanden ingesteld"

Wie tussen de regels doorleest, maakt uit het statement van de hertog en hertogin van Sussex op dat ze uithalen naar andere leden van de familie. Een bron uit het paleis bevestigt in The Mirror dat de steek onder water wordt gegeven aan prinsessen Eugenie (29) en Beatrice (31). Het gaat om het volgende deel uit het bericht

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Meghan: 'Niets houdt ons wettelijk tegen om titel te gebruiken'

Bij het derde punt op de afbeelding lees je het volgende. "Hoewel er een precedent is voor andere leden van de koninklijke familie om werk buiten de instelling te zoeken, is er voor de hertog en hertogin van Sussex een evaluatieperiode van twaalf maanden ingesteld." Het koppel lijkt hier te klagen over het feit dat de familie hen anders behandelt dan andere, minder belangrijke familieleden, zoals Eugenie en Beatrice.

Deze twee prinsessen worden op dit moment niet gezien als senior werkende royals, omdat ze niet fulltime werken voor koningin Elizabeth (93). Omdat ze zelf hun boontjes moeten doppen, hebben ze een voltijdbaan. Het zit Harry en Meghan blijkbaar niet lekker dat zij een evaluatieperiode van twaalf maanden krijgen opgelegd. Het is aan hen om te bewijzen dat ze zelfstandig geld kunnen verdienen zónder dat ze profiteren van hun royal-status. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan mogen zichzelf geen Sussex Royals meer noemen

Het is niet gek dat Harry en Meghan zich onheus bejegend voelen. Hoewel de Queen hen, net als prins Charles (71) en prins William (37), toestemming geeft om hun taken als senior royals neer te leggen, laat de familie vlak voor hun officiële afscheid in maart weten dat ze zichzelf geen Sussex Royals meer mogen noemen.

Harry en Meghan hebben veel geld gestopt in hun Sussex Royals-merk. Binnen een paar weken moet alles wat ze tot nu toe met die naam hebben ontwikkeld ongedaan worden gemaakt. Ook daar hebben ze iets over te zeggen in het statement. Hoewel niets hen wettelijk gezien tegenhoudt om het predikaat 'Royals' te gebruiken, kiezen ze ervoor om toch afstand te doen van de naam. Wederom een formele manier om hun ongenoegen te uiten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle zet verhoudingen op scherp na delen 'verboden' video

Wat niemand van hen kan afnemen, is het feit dat ze zeker in staat zijn om hun eigen rekeningen te betalen. Harry en Meghan harken exorbitante bedragen geld binnen, zoals je in de video hieronder kunt zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!