Beeld © Getty Images

'Megxit kan Harry en Meghan een miljard opleveren'

25 februari 2020 11:37

Met hun vertrek uit de Britse koninklijke familie moeten prins Harry (35) en Meghan Markle (38) binnenkort hun eigen boontjes zien te doppen. Dat betekent ook dat het stel zelf moet zorgen voor inkomen om voor de negen maanden oude Archie te zorgen. Nou: dat gaat volgens deskundigen wel lukken.

“Je moet de internationale aantrekkingskracht van royalty zijn niet onderschatten"

Verschillende financiële experts vertellen aan The Sun dat het vertrek wel eens letterlijk een gouden zet kan zijn. Nu het stel niet meer verbonden is aan de wil van grootmoeder Queen Elizabeth, kunnen Harry en Meghan doen en laten wat ze willen. Het geeft de twee de mogelijkheid om verschillende commerciële samenwerkingen aan te gaan. De eerste buit is al binnen; onlangs werd bekend dat de twee een deal hebben gemaakt met Apple TV.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan: 'Niets houdt ons wettelijk tegen om titel te gebruiken'

Journalist Robert Watts stelt jaarlijks de Sunday Times Rich List op, met daarin de rijkste inwoners van Groot-Brittannië. Volgens hem lopen de twee nu al flink binnen en zijn ze zelfs op weg om ruim over het vermogen van de Beckhams heen te gaan. Op dit moment zijn David en Victoria Beckham goed voor ruim 400 miljoen euro; volgens Watts kunnen Harry en Meghan dat bedrag in de toekomst verdrievoudigen.

“Je moet de internationale aantrekkingskracht van royalty zijn niet onderschatten. Ik denk dat het mogelijk is dat het stel binnen tien jaar op de lijst staat.” Hij schat dat ze binnen no-time over de 500 miljoen euro-grens heen gaan en uiteindelijk een miljard binnen kunnen harken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan mogen zichzelf geen Sussex Royals meer noemen

Toch gaat dat volgens Robert niet zomaar: het koppel moet eerst goede keuzes maken. Vooral het eerste jaar na de zogenaamde Megxit is cruciaal voor de verdiensten van de twee, stelt hij. Harry en Meghan zullen vanaf 31 maart officieel niet meer afhankelijk zijn van de Britse royals.

In RTL Boulevard bespraken we eerder al de eventuele carrière-opties van het echtpaar:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!