Beeld © Getty Images

Meghan Markle neemt 'emotioneel' afscheid van Brits koningshuis

12 maart 2020 13:43

De toekomst kan nu écht beginnen voor Meghan Markle (38) en prins Harry (35). De twee hebben officieel hun laatste koninklijke commitment in Buckingham Palace gehad, wat een emotionele bedoening zou zijn geweest.

"Hun prioriteiten blijven exact hetzelfde als hiervoor"

Meghan en Harry hebben, nadat ze nog een flink aantal weken moesten overbruggen na hun aanvankelijke aankondiging, nu echt het Britse koningshuis achter zich gelaten. Het duo was nog één laatste evenement in Buckingham Palace en de Amerikaanse Harper's Bazaar was daarbij. De voormalige actrice zette zich nog eenmaal in voor het "belang van educatie", meldt het blad. "Het is heel belangrijk om actief met mensen om te gaan. Daar geef ik echt om", aldus een geëmotioneerde Meghan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan hebben al een plan voor na de Megxit

Ook werd het stel door het blad aan de tand gevoeld over hun duurzame manier van reizen. Volgens Meghan is Harry daar "heel gepassioneerd over". "Tijdens onze tripjes naar Botswana en andere delen van Afrika, hebben we de link gezien tussen toerisme en hoeveel geld juist buiten het land verdwijnt, in plaats van dat het de gemeenschap ten goede komt. Daar zou een win-winsituatie moeten ontstaan. Wanneer wij naar Botswana gaan, pakken we een rugzak in en zetten we een tent op. Het is niet veel, maar dat is hoe wij het willen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan gaan viral met spetterende regenfoto

Daarnaast heeft een welingelichte bron uitgelegd wat de plannen van Harry en Meghan zijn nu ze stoppen als royals. "Het zal iets anders zijn, maar hun prioriteiten blijven exact hetzelfde als hiervoor." Wat dat inhoudt? "De familie bij elkaar houden, vooral met Archie. De veiligheid is wat het 't allemaal waard zal maken." Het officiële aftreden van het stel vindt plaats op 31 maart. Bekijk de video hieronder om te zien waarom Meghan opgelucht is dat het einde van haar tijd als Britse royal zich bijna aandient.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!