Kate Middleton en Meghan Markle Beeld © Getty Images

Kate verslaat Meghan als invloedrijkste fashionista

13 maart 2020 12:46

Royals zijn een inspiratiebron voor velen, helemaal als het op kleding aankomt. Het zonnebrilletje dat prinses Amalia droeg in Lech ging viral, koningin Máxima verrast ons vaak met stunning outfits en ook de Britten kunnen er wat van. Maar er kan er maar eentje dé opperkoningin van de fashion zijn. Wie o wie gaat er met die titel vandoor?

De kledingsite LovetheSales.com analyseert ieder jaar op welk lid van het koninklijk huis het meest gezocht wordt. Mensen zien Kate Middleton bijvoorbeeld in een jurk en willen die dan zelf ook meteen bestellen. In het onderzoek wordt rekening gehouden met zoekresultaten op Google en hoe vaak de mode-items van de royals online worden bekeken en gekocht.

Jarenlang stond Kate op nummer 1, tót Meghan Markle in beeld kwam. In 2017 werd zij geïntroduceerd als het liefje van Harry en al snel was het Meghan-effect merkbaar. Niet Kate, maar Meghan maakte vanaf dat moment de dienst uit als het aankwam op modetrends. Vanaf november 2017 tot en met december 2019 was er een stijging van 219 procent te zien in het zoeken naar en kopen van kleding van Meghan. Bij Kate was dit 'slechts' 119 procent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton onthult grootste hobby's van haar kids

Nu Megxit een feit is, kan ook worden geconstateerd dat het Meghan-effect een exit heeft gemaakt. Mensen zoeken niet meer naar haar kleding, maar zien Kate nu weer als hun grote voorbeeld. De invloed van Kate is sinds begin dit jaar met 159 procent gegroeid en die van Meghan is significant gedaald.

Naar de reden voor deze shift in populariteit kan slechts worden gegist. Het kan zijn dat Meghan sinds Megxit een stuk minder populair is. Ook moet rekening worden gehouden met het feit dat de Amerikaanse sinds Megxit een stuk minder in beeld is geweest. Ze heeft de afgelopen maanden nu eenmaal minder outfits geshowd en dus is er ook niet naar deze outfits gezocht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan winnen dik van William en Kate op Instagram

Weer even terug naar de looks van Máxima. Zij heeft afgelopen week samen met koning Willem-Alexander een staatsbezoek gebracht aan Indonesië. Wat droeg zij tijdens de trip? Nikkie Plessen bespreekt het in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!