Prins Albert II van Monaco Beeld © ANP

Prins Albert II van Monaco positief getest op coronavirus

19 maart 2020 16:23

Prins Albert II van Monaco (62) heeft het coronavirus. Dat heeft het koningshuis laten weten in een statement.

In het bericht valt te lezen dat de prins begin deze week is getest en dat nu is gebleken dat de uitslag positief is. Hij maakt zich geen zorgen over de situatie, omdat er een medisch team om hem heen staat dat zich volledig op hem richt. Prins Albert II blijft in hoeverre mogelijk gewoon werken. Hij zal vanuit huis nauw contact houden met de leden van het kabinet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van ’t Hek besmet met coronavirus

De vorst dringt de bevolking van Monaco nogmaals toe het contact met anderen tot een minimum te beperken. Alleen als de bevolking zich aan de regels houdt, zal de verspreiding van het coronavirus verminderd kunnen worden. 

Prins Albert II zal het volk blijven updaten over zijn gezondheid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste Europese royal besmet met corona

Prins Albert II kondigde afgelopen dinsdag nog strengere maatregelen aan in Monaco. Via een speciale televisietoespraak riep hij alle inwoners van het vorstendom op alleen nog hun woning te verlaten voor noodzakelijke dingen als voedsel of medicijnen. Groepsactiviteiten zijn ten strengste verboden, de bouw is stilgelegd en mensen moeten zoveel mogelijk vanuit huis werken.

"De uitweg uit deze gezondheidscrisis zal afhangen van uw vermogen om deze maatregelen na te leven", drukte Albert het volk op het hart. "We zijn klaar. Ik vertrouw op onze gezondheidszorg, maar ook op deze vrouwen en mannen die hun werk in zeer moeilijke omstandigheden doen. Ik wil deze mensen bedanken die onder toenemende druk onvermoeibaar hun werk doen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!