Kroonprins Haakon van Noorwegen Beeld © Instagram @detnorskekongehus

Kroonprins Haakon van Noorwegen werkt vanuit huis

20 maart 2020 16:40

Ook de Europese koningshuizen doen er alles aan om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Kroonprins Haakon van Noorwegen (46) laat via Instagram zien dat ook hij thuiswerkt. Gezien de gezondheid van zijn vrouw is dat heel verstandig.

"Namens de Noorse samenleving wil ik jullie bedanken voor de moeite die jullie allemaal hebben geleverd"

De prins sprak vandaag via een videomeeting het Noorse directoraat Gezondheid toe. Hij bedankte hen: "Namens de Noorse samenleving wil ik jullie bedanken voor de moeite die jullie allemaal hebben geleverd."

Mette Marit, de vrouw van prins Haakon, is chronisch longpatiënt en heeft last van longfibrose. De ziekte zorgt ervoor dat het longweefsel minder goed functioneert en minder goed zuurstof opneemt, hierdoor is zij kortademig en sneller moe. Eerder moest Mette Marit al taken naast zich neerleggen, omdat haar gezondheid dit niet aankon.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Albert II van Monaco positief getest op coronavirus

Deze week werd al bekend dat de Noorse koning Harald en koningin Sonja in quarantaine zitten. Harald noch Sonja is ziek, maar ze volgen wel de strikte regels van de Noorse overheid op om de infectie zoveel mogelijk onder controle te houden. De regels liegen er niet om: inwoners die terugkeren van een reis buiten de Scandinavische landen moeten zichzelf isoleren in hun huis. Omdat het koningspaar onlangs op staatsbezoek in Jordanië is geweest, geldt de regel ook voor hen. Ook tobt de 83-jarige koning al een tijdje met zijn gezondheid. Daarom worden er geen risico's genomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Huwelijk prinses Beatrice op laag pitje vanwege coronavirus

Ook de Deense kroonprins Frederik werkt vanuit huis. Hij stak via FaceTime de mensen van het Rode Kruis een hart onder de riem. De organisatie doet er alles aan om de Deense bevolking te helpen. "Ofwel omdat mensen vragen hebben of hulp nodig hebben bij het winkelen, het afhalen van pakketten of medicijnen bij de apotheek." Ook sprak de prins met vrijwilligers in het callcenter. Zij beantwoorden telefonisch alle vragen die mensen hebben over het coronavirus. "Als Deen ben ik trots op het grote gemeenschapsgevoel dat vandaag wordt getoond", laat Frederik weten op Instagram.

De Noorse koning en de Deense koningin spraken hun volk toe via televisie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!