Beeld © ANP

BNNVARA werkte aan 'anti-koningshuis-programma'

31 maart 2020 15:39

Willem-Alexander (52) en Máxima (48) zijn zeer geliefd bij velen, maar er zijn ook mensen die niet achter het koningshuis staan. BNNVARA had zelfs het idee om een anti-koningshuis-show op te zetten in samenwerking met opiniemaker Marcel van Roosmalen (52), vertelt hij aan 'Villamedia.'

"Uiteindelijk was het idee volgens mij toch iets te radicaal"

Het leek er eventjes op dat dat programma er ook echt ging komen. Maar uiteindelijk bleek er toch geen ruimte op tv voor het idee van Marcel en BNNVARA. "Zeg maar een anti-Blauw Bloed", legt Marcel uit over het concept. Hij wilde complete artistieke vrijheid over het project krijgen. "Maar uiteindelijk was het idee volgens mij toch iets te radicaal." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Máxima over coronavirus: 'Raar om niet bij de kinderen te zijn'

Het idee van de show ging van persoon naar persoon en iedereen deed een plasje over het concept, waardoor daar weinig van overbleef, stelt Marcel. "Het is rul gehakt, dat door een soort molen gaat", verklaart de opiniemaker. "Vijftien koks strooien er wat kruiden op." Ook de zenderbaas zou zich ermee hebben bemoeid. Het zat hem niet lekker dat ze er een heel ander programma van wilden maken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heel Holland Bakt in teken van Willem-Alexander en Máxima

Marcel vergelijkt het getouwtrek met verschillende vleesproducten. "Dan gaat het nog een keer terug en wordt die slavink een vegetarische schnitzel, en op het laatst zit je iets te eten wat je helemaal niet wilt", vertelt hij aan Villamedia. Hij stelt het jammer te vinden dat er niet meer "ongemak op tv" wordt uitgezonden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning Willem-Alexander bezoekt zorgverleners in Tilburg

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat Máxima nog een stuk geliefder is dan je zou denken. Je ziet het in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!