Beeld © Getty Images

Kate Middleton draagt verlovingsring niet meer en wel hierom

02 april 2020 17:31

Kate Middleton (38) en haar echtgenoot prins William (37) hebben geen relatie-struggles, maar de Hertogin van Cambridge draagt haar verlovingsring momenteel niet. En daarvoor heeft ze een goede reden.

Kate heeft normaliter standaard haar saffieren verlovingsring om, maar heeft die tijdelijk even op haar badkamerkastje laten liggen. Op Instagram deelt ze een foto waarop duidelijk te zien is dat ze de ring niet meer om haar vinger heeft. De Hertogin van Cambridge doet dat om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook kinderen prins William en Kate klappen voor hulpverleners

Ringen zijn namelijk een broeiplaats voor bacteriën. Bovendien kunnen ze beschadigd raken of verkleuren tijdens het handen wassen, wat Kate net als wij allemaal ontzettend vaak doet om het virus tegen te gaan. De saffieren ring, die eerst van prinses Diana was, ligt dus veilig ergens opgeborgen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton biedt steun aan moeders in deze lastige tijd

Het is overigens niet de eerste keer dat Kate haar ring afdoet. Eerder dit jaar deed ze hetzelfde, omdat ze toen op bezoek ging bij het Evelina Kinderziekenhuis in Londen. De zorginstelling had haar destijds nadrukkelijk gevraagd het sieraad niet om te doen. De ring, die 300.000 euro waard is, zal binnen de kortste keren vast terugkeren op de hand van Kate. 

Dat Kate een stijlvolle royal is, was allang duidelijk. Maar de Hertogin heeft haar kledingkast onlangs een upgrade gegeven, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!