Beeld © Getty Images

Harry en Meghan hebben 'rust nodig' en nemen extra lang vrij

6 april 2020 17:00

Hoewel ze eigenlijk geen leden meer zijn van het Britse koningshuis, stellen prins Harry (35) en Meghan Markle (38) hun solo-plannen toch nog even uit. Volgens het Britse krant 'Mirror' laten ze de boel de boel de komende tijd, omdat ze 'rust nodig hebben.'

"Het komt als een verrassing voor iedereen" 

Harry en Meghan zouden officieel op 31 maart volledig afstand doen van hun koninklijke titels, maar niets bleek minder waar. Inmiddels hebben ze aangegeven het te spreiden over het jaar en ondertussen ook te starten met hun eigen avonturen. Volgens Mirror heeft dat onder andere te maken met het coronavirus, maar ook omdat ze 'rust nodig hebben.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle heet helemaal geen Meghan Markle

De Britse krant haalt de podcast On Heir aan, waarin royaltydeskundigen dit soort taferelen bespreken. "Het is frappant, omdat ze sinds januari zo aan het opbouwen waren naar hun vertrek", vertelt Omid Scobie. "Opeens is het 31 maart en kondigen ze aan dat het nog wel een jaar gaat duren voordat ze volledig vertrokken zijn. Tegelijkertijd kondigen ze aan hun social media en site te stoppen en de komende maanden even pauze te houden. Het komt als een verrassing voor iedereen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan kreeg versterking van Harry bij haar werk

Royaltykenner Omid vindt dat er 'heel veel' werd gesproken in de media over de 'aankomende projecten en initiatieven' van het stel. "Maar eigenlijk wilden Harry en Meghan gewoon rust hebben." Laney Lui, ook een royaltykenner, had het 'ongevoelig' gevonden als ze hun plannen hadden doorgezet. "Dit is zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak een goeie zet, denk ik", verklaart ze. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Meghan heeft strenge eisen bij accepteren nieuwe tv-klussen'

"Niemand is bezig met hun plannen op dit moment", vertelt ze. "Als ze het hadden doorgezet, was dat een slechte look geweest. Iedereen zit in quarantaine op dit moment. Als zij dan opeens aan komen zetten met hun nieuwe dingen, was dat gek geweest." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Biograaf haalt uit naar Harry en Meghan: 'Twee verwende tieners'

Het vertrek van Harry en Meghan houdt de gemoederen bezig, blijkt uit de video hieronder. 

Iedereen bemoeit zich met afscheid Harry en Meghan

04:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!