Kate, Louis, Charlotte, William en George Beeld © Instagram @kensingtonroyal

William en Kate openhartig over hun quarantaine-huishouden

17 april 2020 12:26

Een hart onder de riem steken, dat kunnen prins William (37) en zijn vrouw Kate Middleton (38) als de besten. In een Skype-interview met BBC doet het koninklijke stel dat voor de zoveelste keer. Hierin prijzen ze de zorgmedewerkers, sporen ze mensen aan om hun mentale gezondheid ook serieus te nemen én vertellen ze over hun hectische huishouden met drie kinderen.

"We hebben de kinderen niet verteld dat we door zijn gegaan met school tijdens de feestdagen"

De Britse troonopvolgers zijn maar wat trots op de NHS, de zorginstelling van het Verenigd Koninkrijk. Maar William en Kate willen ook benadrukken hoe belangrijk je mentale gezondheid is in deze tijden. "Als we nog een stuk langer in lockdown moeten, dan zullen er veel mensen hulp gaan zoeken omtrent hun mentale gezondheid", aldus de prins. "Het is belangrijk dat we dit serieus nemen en dat men weet waar ze hulp kunnen vinden." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William steekt zieke Boris Johnson hart onder riem

Het tweetal wil ook de zorgmedewerkers in het zonnetje zetten en prijst hen voor hun 'stoïcijnse aanpak en doorzettingsvermogen'. "Het zijn geen bovennatuurlijke mensen", aldus William. "Ze moeten maar kunnen dealen met die emoties. Het herstel daarvan zal nog lang hierna voortduren." Kate bedankt de medewerkers om hun 'uitzonderlijke' werk en dat dat de laatste weken 'flink te zien is geweest.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Prins William wil weer aan het werk als ambulance-piloot'

Kate laat weten dat ook haar gezin 'pieken en dalen' meemaken tijdens de lockdown. Prins George, prinses Charlotte en prins Louis krijgen thuisles van haar, wat ze best wel 'uitdagend' vond. "We hebben de kinderen niet verteld dat we door zijn gegaan met school tijdens de feestdagen. Dat vind ik best gemeen van mezelf", lacht Kate.

Daarnaast proberen ze zoveel mogelijk in contact te blijven met hun familieleden door middel van videobellen. "Dat is vrij lastig met een 2-jarige (prins Louis, red.) op schoot", vertelt de hertogin. "Ze drukken steeds op allerlei knopjes. Maar het is fijn dat we zo mensen kunnen blijven spreken." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook kinderen prins William en Kate klappen voor hulpverleners

Voor Prins William kwam corona opeens heel dichtbij toen zijn vader prins Charles werd gediagnostiseerd met het virus. "Ik was eerst best wel bezorgd", geeft hij toe. "Hij valt in een risicogroep door zijn leeftijd, waardoor het best riskant was." Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen met zijn vader. Ook over zijn grootouders Queen Elizabeth en prins Philip maakt hij zich zorgen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William maakt grapje over verspreiding coronavirus

Vlak voordat de ernst van het coronavirus ook in Europa zichtbaar werd, maakte William nog een opmerkelijk grapje over de ziekte. Je ziet het in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!