Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander prijkt mét baard op nieuwe postzegel

23 april 2020 15:38

Het was afgelopen jaar een populair gespreksonderwerp aan de koffieautomaat, toen we nog met z'n allen aan de koffieautomaat mochten staan: de baard van koning Willem-Alexander (52). Moest 'ie hem nu wel of niet laten staan? Het Caribisch gebied is er éénduidig over: de baard moet blijven. Vanaf aanstaande maandag zijn daar postzegels van de koning mét baard te koop. Dit maakte postbedrijf FXDC Post bekend.

Een primeur! Het is namelijk voor het eerst dat de koning met baard op een postzegel verschijnt. De bijzondere uitgave is in het geheim voorbereid in samenwerking met de Rijksvoorlichtingsdienst en zijn aanstaande Koningsdag voor het eerst te koop op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.

De foto's op de zegels, waar ook koningin Máxima op schittert, zijn afgelopen januari geschoten door fotograaf Martijn Beekman in het Paleis op de Dam in Amsterdam.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Dit is het thuiskantoor van Willem-Alexander en Máxima

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

'Koning Willem-Alexander beseft dat mensen heldenwerk verrichten'

Ook in RTL Boulevard kwam de nieuwe look van Willem-Alexander ter sprake. Hoewel de koning sinds afgelopen zomer zijn baard laat staan, zijn de munten en postzegels in Nederland nog altijd zonder. Zelfs de nieuwe herdenkingsmunt, een Vijfje ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, heeft een afbeelding van de koning zonder gezichtsbeharing.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!