Beeld © ANP

Draagt Máxima straks een haute couture-mondkapje?

01 mei 2020 14:42

Het zou zomaar kunnen dat koningin Máxima voortaan met een fashionable mondkapje de deur uitgaat. Natan, een van de favoriete modehuizen van de koningin, komt namelijk met haute couture-mondmaskers.

"Alles past bij haar"

In Nederland is het nog niet zover, maar in België is er een duidelijke nieuwe regel: mondkapjes zijn verplicht op scholen en in het openbaar vervoer. Daarom is Edouard Vermeulen, hoofdontwerper van Natan, aan de slag gegaan met speciale modieuze exemplaren, zo meldt NOS.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hier scoor je de Woningsdag-look van Máxima en de prinsessen

Koningin Máxima is een vaste klant van het modehuis. Vorige maand droeg ze nog een pak van Natan tijdens een bezoek aan een bloemenkwekerij. De ontwerper ziet het dan ook wel zitten dat Máxima ook zijn mondkapjes gaat dragen. "Alles past bij haar. Maar mijn advies zou zijn: kies voor een masker en outfit van dezelfde stof", aldus Vermeulen tegen NOS.

Naast de haute couture-kapjes levert Natan ook aan zorginstellingen. Zijn medische mondkapjes vallen op, doordat ze nog best modieus zijn. Ze zijn zwart en er staat in gouden letter Natan op. "Het ging me vanaf het begin niet om de publiciteit, dus ik wilde het Natan-logo er niet innaaien. Maar ziekenhuizen vroegen er om. Veel verpleegsters zeiden: 'Ik heb nog nooit iets van Natan kunnen dragen, en nu heb ik een Natan-mondmasker! Duizendmaal dank!'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Alexia bewijst dat ze nu al een modekoningin is

In Slowakije is het modieuze mondkapje al een ware hit onder hogere kringen. President Zuzana Caputova maakte een fashionstatement door haar kapje te combineren met haar outfit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!