Beeld © ANP

Waarom prins William niet stond te springen om te trouwen

04 mei 2020 15:05

Onlangs vierden ze nog hun negende huwelijksjubileum, het perfecte aantal jaren voor zijn leeftijd, vindt prins William (37). De Britse royal onthult in een nieuwe biografie dat hij niet stond te popelen om een aanzoek te doen, ook al is hij hartstikke gelukkig met Kate Middleton (38).

"Ik ben te jong om nu al te trouwen"

Het liefdessprookje van William en Kate begon toen ze allebei 21 jaar waren, maar pas acht jaar later gaven ze elkaar het jawoord. The Making of a Royal Romance, de nieuwe biografie over het koppel van Katie Nicholl, maakt duidelijk waarom ze niet eerder in het huwelijksbootje stapten. Hoewel hij de prins op het witte paard was voor Kate, liet William het afweten. Volgens de schrijfster heeft dat alles te maken met Williams ouders. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William speelde voor Kates kapper op hun trouwdag

"Hij wist dat zijn vader onder druk gezet werd om met Diana te trouwen, omdat zij de ideale bruid zou zijn", aldus Katie in The Making of a Royal Romance. "William was terughoudend om aan een soortgelijke druk toe te geven." Hij weigerde om 'gehaast' te worden en liet dat zelfs destijds al aan een journalist weten. "Ik ben nog maar 22 jaar oud", zei de jonge royal. "Ik ben te jong om nu al te trouwen. Ik wil niet trouwen tot ik in ieder geval 28 of 30 ben." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate Middleton steekt ziekenhuispersoneel hart onder de riem

William was er zelfs van overtuigd dat zijn jongere broertje Harry hem voor zou gaan. Maar niets bleek minder waar: pas in 2018 zwoer hij eeuwige trouw aan Meghan Markle. Wie daar niet van wakker heeft gelegen, zou Kate zijn. "Als het haar kwetste dat haar vriend zei dat Harry waarschijnlijk eerder zou trouwen, dan liet ze dat niet blijken", meent Katie. De Hertogin van Cambridge vond een haastig huwelijk namelijk ook niet nodig. Het stel houdt het inmiddels al 9 jaar met elkaar uit als getrouwd koppel, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!