Archie Mountbatten Beeld © ANP
Annemarie de Kunder
Annemarie de Kunder

Royaltyverslaggever RTL Boulevard

Archie 1 jaar: van Windsor Castle naar palmbomen in Los Angeles

06 mei 2020 11:37

Precies één jaar geleden is het feest in Engeland, door de geboorte van het allereerste kindje van Harry en Meghan. De kleine spruit wordt, geheel royal-like een aantal dagen later in Windsor Castle voor het eerst aan de pers getoond. Maar al snel lijkt het erop dat Harry en Meghan geen koninklijk leven in gedachten hebben voor hun Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Hoe anders ziet hun leven er nu, één jaar later, uit; van de Britse gouden kooi naar de palmbomen in Los Angeles.

Archies geboorte gaat zeker niet onopgemerkt voorbij. Al is het alleen al om de weinig details die we van tevoren te horen krijgen. Er wordt druk gespeculeerd in alle tabloids; gaat Meghan thuis bevallen of toch in een ziekenhuis, en welk ziekenhuis dan? Gaan ze de kleine gelijk aan het publiek showen, net als Kate, of zien we misschien eerst een foto? En er wordt zelfs gezegd dat er een zogenaamde ‘Doula’ bij aanwezig zal zijn, een soort mentalcoach voor tijdens de bevalling.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is wanneer omstreden biografie Harry en Meghan verschijnt

Zodra de kleine er is, doet alles dit snel vergeten en komt Harry naar buiten om het nieuws zelf aan de toegestroomde pers te vertellen: "Hij doet het fantastisch, dit is de meest bijzondere gebeurtenis in m’n hele leven." Twee dagen later tonen de kersverse ouders hem vol trots aan de hele wereld, waarbij ook de naam bekend wordt gemaakt: Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

De naam is op z’n minst opvallend te noemen, want er is geen teken van een koninklijke titel. De jongen krijgt de simpele maar stoere naam Archie en niet zoals veel mensen zouden denken een historisch koninklijke naam. En dat is precies wat z’n ouders in gedachten hebben - ze willen hem een zo normaal mogelijke opvoeding geven.

De kersverse ouders lijken vanaf het begin af aan te hebben besloten Archie buiten de schijnwerpers te willen opvoeden. Van de doop van Archie in juli 2019 krijgen we, tot grote verbolgenheid van de Britse media, helemaal niets te zien en ook komen we, tot een half jaar later, niet te weten wie de doopouders zijn. Later krijgen we foto’s te zien van de doop, die Harry en Meghan zelf delen op hun Instagram-account. 

Harry en Meghan nemen steeds meer zelf de regie in wat ze wel en niet willen laten zien van hun gezin. Het is geen geheim dat ze, op z’n zachtst gezegd, het niet zo hebben op alle tabloids en hun opgeklopte verhalen en doen er alles aan om Archie ertegen te beschermen. Zo nu en dan plaatsen ze zelf een foto op hun Sussexroyal Instagram-account, zo hebben ze alle controle.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan gaan strijd tegen Britste tabloids aan

Het eerste officiële koninklijke bezoek van Archie vindt plaats als hij vier maanden oud is. Hij gaat met zijn ouders mee naar Zuid-Afrika. Daar krijgen we voor het eerst echt een goede glimp van het kleine mannetje als hij wordt voorgesteld aan de anti-apartheidheld Desmond Tutu.

De Britten zijn gek op weddenschappen en dus wordt er van te voren flink gewed op de haarkleur van het kleine mannetje. Want…. erft hij de mooie oranje lokken van z’n vader of niet. Maar helaas, de kleine heeft dan nog maar weinig haar. To be continued.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peetouders kleine Archie eindelijk bekend

Vlak voor kerst krijgen we Archie weer te zien, op de voorkant van hun kerstkaart. Een guitig nieuwsgierig mannetje op zoek naar de camera met op de achtergrond paps en mams voor de kerstboom.

Daarna zien we Archie weer op Oudjaarsavond. Harry en Meghan delen een filmpje op Instagram met daarin een nieuwe foto van een dik ingepakte Archie in de armen van zijn vader poserend voor een meer in Canada, waar het stel op kerstvakantie is.

Niet lang daarna kondigt het stel aan dat ze alle koninklijke verplichtingen naast zich neerleggen en uit Engeland zullen vertrekken om een nieuw leven op te bouwen. Al snel lijken de pijlen te zijn gericht op Los Angeles. Hier woont Doria, de moeder van Meghan, en hier heeft Meghan zelf ook lange tijd gewoond. En eind maart komen daar de eerste berichten dat ze in LA gespot zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lindsay Lohan helpt Harry en Meghan op weg in L.A.

Vandaag stond er voor Archies eerste verjaardag een groot feest gepland. Op de gastenlijst stonden onder meer de koninklijke familie en celebrityvrienden van Harry en Meghan, zoals Serena Williams, Priyanka Chopra en George en Amal Clooney. Helaas moet hij het door het coronavirus nu doen met papa, mama, oma Doria en FaceTime-felicitaties. En voor ons is het hopen dat we vandaag getrakteerd worden op een mooi nieuw kiekje van de kleine man.

Update: inmiddels heeft Meghan een mierzoete video gedeeld van haar en Archie.

Annemarie de Kunder

Royaltyverslaggever RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!