Beeld © YouTube-kanaal Netherlands in Canada

Prinses Margriet heeft speciale boodschap voor Canadezen

6 mei 2020 14:50

Prinses Margriet heeft op Bevrijdingsdag een speciale boodschap opgenomen voor de bevolking van Canada. In de videoboodschap staat ze stil bij 75 jaar bevrijding.

"Wanneer ik u bezoek, geeft Canada me altijd het gevoel dat ik thuiskom"

Prinses Margriet, zelf geboren tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Canadese Ottowa, zou later deze maand naar Canada afreizen. Hier zou ze samen met haar man Pieter van Vollenhoven Canadezen bedanken voor hun inzet tijdens de oorlog. De prinses zou ook veteranen ontmoeten. Het geplande bezoek gaat vanwege de coronacrisis niet door.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Margriet onder de indruk van medewerkers Rode Kruis

"Zoals u weet, vond mijn familie een veilige schuilplaats in Ottawa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Omdat ik geboren ben in Ottawa voel ik me bijzonder sterk verbonden met uw land. Wanneer ik u bezoek, geeft Canada me altijd het gevoel dat ik thuiskom. Mijn tweede thuis", vertelt ze in de video. "Canada's gastvrijheid voor mijn familie en Canada's sleutelrol in de bevrijding van mijn land van de nazi-bezetting liggen ten grondslag aan de speciale banden tussen onze beide landen tot vandaag de dag."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!