Beeld © ANP

Britse publiek verrast: prins Harry duikt plots op in talkshow

12 mei 2020 10:14

Kijkers van de Britse talkshow 'The One Show' op BBC werden maandagavond verrast door een bijzondere gast. Prins Harry belde met video in om in de uitzending te praten over hoe veteranen omgaan met blijvend letsel.

"Dat vind ik geweldig"

Harry sprak met verschillende veteranen en hun gezinnen, die ook hadden ingebeld. Zo ook met de weduwe van een piloot die veel brandwonden aan zijn gezicht had opgelopen door een vliegtuigcrash tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij raakte dusdanig gewond dat hij onder meer een nieuwe neus en mond nodig had, zodat hij zijn kinderen weer "een fatsoenlijke kus kon geven".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry kondigt eerste project aan na neerleggen royal taken

"Dat is ongelooflijk", reageerde de prins. "Dus toen je hem ontmoette - als ik vragen mag - had hij een goede neus en lippen om te kussen?" De weduwe antwoordde dat haar man absoluut goed kon kussen. "Dat vind ik geweldig", aldus Harry.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry en Meghan helpen na kritiek toch tegen corona

De prins was uitgenodigd in het programma vanwege de viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog, die vrijdag werd gevierd. Harry koos als beschermheer van de Invictus Games, het sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen, om te praten met veteranen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is wat het miljoenenhuis van Harry en Meghan kost

De hertog van Sussex zou eigenlijk zaterdag naar Den Haag afreizen voor de spelen, maar die werden vanwege de coronacrisis afgezegd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!