Koningin Máxima viert vandaag haar 49e verjaardag. Deze foto werd in januari gemaakt in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Beeld © RVD - Martijn Beekman

Koningin Máxima viert 49ste verjaardag thuis

17 mei 2020 09:12

Koningin Máxima viert vandaag haar 49e verjaardag thuis op Huis ten Bosch met haar gezin. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus staan een feest met veel mensen in de weg.

Ook voor de koningin zijn de afgelopen maanden niet verlopen zoals gepland. Na een bliksembezoek aan Argentinië eind februari, waarna ze met haar moeder Maria del Carmen naar Europa kwam, de traditionele skivakantie in Lech en het bewogen staatsbezoek aan Indonesië begin maart viel de publieke agenda stil. Het dringende advies om thuis te blijven en vanuit huis te werken gold evengoed voor de koninklijke familie.

De verjaardag is in huiselijke kring, zoals de Rijksvoorlichtingsdienst het omschreef, in de aanwezigheid van haar moeder en met traditioneel 'torta'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo ziet het leven van koningin Máxima er écht uit

Het koningspaar is de voorbije weken met videoconferenties, videobellen en een aantal zorgvuldig uitgekozen, maar van tevoren niet formeel aangekondigde werkbezoeken overigens wel actief gebleven. Daarnaast is het gebruik van sociale media toegenomen, zoals op Koningsdag duidelijk te zien was.

Ook zaterdagavond was het gezin van de koning actief op social media toen de familie kort voor aanvang van het alternatieve songfestivalprogramma Eurovision: Europe Shine a Light een foto plaatste met daarin een boodschap voor heel Europa.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijkook:

Koning Willem-Alexander blijft ondanks kritiek doorgaan met jagen

Met de versoepeling van de maatregelen kan het paleis ook weer gaan kijken welke eerder geplande activiteiten doorgang kunnen vinden, en of er weer 'normale' bezoeken in het land mogelijk zijn. Zo moeten de Appeltjes van Oranje worden uitgereikt, al zal dat niet al op 26 mei zijn. Daarnaast moet er gekeken worden wat met de voorgenomen inkomende- en uitgaande staatsbezoeken moet gebeuren.

De agenda is bovendien niet het enige dat er nu anders uitziet: ook de koning mocht sinds deze week weer naar de kapper.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!