Beeld © Getty Images

Prins William en Kate slepen Brits tijdschrift voor de rechter

31 mei 2020 17:34

Niet alleen prins Harry (35) en Meghan Markle (38) hebben het gehad met de Britse pers. Ook prins William (37) en Kate Middleton (38) zijn er klaar mee en nemen juridische stappen tegen het blad 'Tatler' om een artikel dat hen niet zint, meldt 'The Mail on Sunday'.

"Het verhaal bevat een reeks onjuistheden en valse voorstellingen"

Toen Tatler met het artikel Catherine the Great op de proppen kwam, was Kensington Palace al gelijk over de rooie. Het kantoor van William en Kate lieten zelfs een statement opstellen erover. "Het verhaal bevat een reeks onjuistheden en valse voorstellingen, die niet vóór publicatie aan ons zijn voorgelegd", klonk het. Maar het tijdschrift wil niet toegeven en blijft achter het verhaal staan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Woedende Kate gebukt onder werkdruk na vertrek Harry en Meghan'

Tatler drukt het artikel binnenkort af in hun zomernummer, maar worden volgens The Mail on Sunday verzocht om dat niet te doen. De hoofdredacteur van het blad liet eerder al weten erachter te blijven staan en dat Kensington Palace zelf niet wilde meewerken aan het stuk. In het artikel wordt Kate omschreven als lui en boos door het vertrek van Meghan en Harry. Het stel weersprak alle aantijgingen en verzochten de Britse media het niet te verspreiden. Hoe het verder uitspeelt, is afwachten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Meghan en Kate hadden ruzie om panty prinses Charlotte'

Kate wordt ook steevast Kate genoemd, terwijl ze eigenlijk anders aangesproken dient te worden sinds ze getrouwd is met prins William. In de video hieronder legt royaltydeskundige Marc van der Linden uit hoe dat precies zit. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!