Beeld © Getty Images

Tante prins Harry bood Meghan Markle helpende hand

08 juni 2020 12:21

Sophie, de vrouw van de Britse prins Edward, is in een interview met 'The Sunday Times' bijzonder openhartig over haar band met Meghan Markle en het uitzonderlijke leven als onderdeel van de monarchie. Ze ziet zelfs gelijkenissen tussen haar en de hertogin van Sussex.

"Vergeet niet dat ik vijf jaar had om me aan te passen"

Net als Meghan kreeg ook Sophie veel kritiek van de media over zich heen tijdens het begin van haar relatie met de jongste zoon van koningin Elizabeth. Ze herkent zichzelf dan ook in de situatie van de tante van prins Harry. Er is echter wel één groot verschil: tijd. Zo was Sophie vijf jaar samen met Edward voordat ze zich verloofden, terwijl Harry en Meghan nog geen anderhalf jaar samen waren toen ze besloten een bruiloft te plannen. "Vergeet niet dat ik vijf jaar had om me aan te passen", vertelt de gravin in het interview. "En tijdens onze verloving van zes maanden verbleef ik zelfs op Buckingham Palace."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Zien we Meghan Markle straks weer op het witte doek?

Aan de Engelse krant laat de royal dan ook weten Meghan een luisterend oor te hebben geboden toen zij in Frogmore Cottage verbleef. Sophie: "We proberen altijd een nieuw lid van de familie te verwelkomen en te helpen."

Nu Harry en Meghan in Los Angeles wonen, wenst Sophie hen al het geluk van de wereld en snapt hun keuze zich terug te trekken. Ook de Wessexen proberen hun kroost mee te geven dat er een wereld is buiten de koninklijke familie. "We proberen ze op te voeden met het besef dat ze zeer waarschijnlijk zullen moeten werken om in hun levensonderhoud te voorzien. Daarom hebben we besloten om geen HRH-titels te gebruiken. Ze hebben ze en kunnen besluiten ze te gebruiken als ze 18 zijn, maar ik denk dat het hoogst onwaarschijnlijk is." Al erkent ze wel dat haar kinderen bevoorrecht zijn. "Ik denk dat niet iedereen kan zeggen dat hun grootouders in een kasteel wonen, maar waar je heen gaat is niet het belangrijkste, of wie ze zijn. Als ze bij de koningin zijn, dan is ze gewoon oma."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle laat hart spreken over moord op George Floyd

Britse media verwachten dat de jongste zoon van Elizabeth en zijn vrouw meer werk krijgt, nu prins Harry en Meghan een stap terug hebben gezet en ook prins Andrew is weggevallen. Maar daar is volgens de gravin nog geen sprake van. "We hebben allemaal onze eigen portefeuille. Ik zie niks veranderen", vertelt ze daarover. "Maar als we worden gevraagd om meer te doen... ik weet nog niets, er is nog niets gevraagd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Dagboekgeheimen van Meghan Markle wellicht binnenkort openbaar

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!