Beeld © Getty Images

Belastingbetaler moet flink dokken voor verblijf Harry en Meghan

16 juni 2020 20:32

Hoewel de Canadezen er fel op tegen waren, krijgen ze nu alsnog de rekening van het verblijf van Harry en Meghan op hun bordje. Het totaalbedrag wat dient te worden opgehoest is dan ook niet mals.

Canadian Taxpayers Federation heeft vanaf het moment dat het meest besproken Britse-stel naar Canada vertrok, berekend wat het de Canadezen zal kosten. Het gaat dan over de periode tussen november 2019 en januari 2020. Het stel zou tijdens deze maanden maar liefst 56.384,52 Canadese dollar hebben uitgegeven. Hiermee werden de beveiligingskosten van Harry, Meghan en de kleine Archie gedekt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Liza Minnelli ontkent vriendschap met Harry en Meghan

Maandenlang werd er gediscussieerd wie de rekening voor zijn kiezen kreeg: Canada of Het Verenigd Koninkrijk? Uiteindelijk is er besloten tot een compromis en betalen ieder een deel.

 

 

Toch ligt het bedrag nog vele malen hoger, zo meldt de Federation. Zo komen de reiskosten er nog bij en zijn de kosten van februari en maart er nog niet in verrekend. Harry en Meghan vertrokken op 14 maart naar Los Angeles, dus vanaf die datum hoeven de Canadezen niks meer te betalen voor de beveiliging.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zien we Meghan Markle straks weer op het witte doek?

Het afscheid van Harry en Meghan hield de gemoederen flink bezig, hieronder zie je er alles over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!