Beeld © Getty Images

Meghan en Harry krijgen wederom tegenslag te verwerken

18 juni 2020 17:09

Meghan Markle (38) en prins Harry (35) stoeien al een tijdje met het idee om een stichting op te zetten, maar worstelen telkens met de naam van de charitatieve instelling. De keuze viel na een eerdere wijziging op 'Archewell', maar ook dat gaat nu niet meer door.

Het is al een tijdje een gedoetje voor Meghan en Harry om tot een goede merknaam te komen. Toen ze besloten het Britse koninkrijk te verlaten, werd de naam 'Sussex Royal' van hen afgepakt. Daarna wilden ze verder met 'Archewell', maar ook daar krijgen ze nu geen patent op. De aanvraag werd afgewezen omdat ze één van de documenten niet hadden ondertekend en sommige rekeningen niet hadden betaald, weet The Sun

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Belastingbetaler moet flink dokken voor verblijf Harry en Meghan

Daar blijft het niet bij. Volgens de Britse krant werd hun papierwerk omschreven als 'te vaag' en 'slordig en onvolledig'. Archewell is een goed doel dat zou worden ingezet 'met een website dat zich richt op filantropie, donaties voor andere initiatieven, vrijwilligerswerk en carrièrekansen'. Het patentbureau vond deze beschrijving niet helder genoeg en heeft het stel gevraagd om duidelijker te verwoorden wat hun doel precies is. Als dat lukt, kunnen Meghan en Harry alsnog kans maken op legaal gebruik van de naam 'Archewell', een vernoeming naar hun zoontje Archie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Liza Minnelli ontkent vriendschap met Harry en Meghan

De strijd om de merknaam is niet de enige die Harry en Meghan op dit moment voeren. Het stel staat recht tegenover de Britse pers in de rechtbank. In de video hieronder zie je alles over de zaak die ze aanspanden tegen de roddelbladen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!