Eloise van Oranje (links), haar vader Constantijn, zus Leonore, moeder Laurentien en broer Claus-Casimir. Beeld © ANP

Eloise van Oranje: 'Negatieve reacties sloegen helemaal op hol'

24 juni 2020 13:03

Onlangs schreven we al over de rijzende ster van Eloise van Oranje (18). De dochter van Constantijn en Laurentien laat als één van de weinigen uit de Oranje-familie haar gezicht zien op social media. Dat levert haar nu haar eerste televisie-interview op. Aan het 'NOS Jeugdjournaal' laat ze zien dat ze ook maar een normaal meisje is en hoe ze met negativiteit op social media omgaat.

"Het sloeg helemaal op hol"

Foto's delen van haar ontbijt, vragen beantwoorden via Instagram Stories en veel selfies delen: de gravin spendeert uren op social media. Maar hoe meer volgers ze krijgt, hoe meer negatieve reacties volgen. "Heel veel mensen zeggen dat je negatieve reacties geen aandacht moet geven. Maar ik dacht: ik ga het gewoon doen. Want elke keer dat er iets groots gebeurt, is er wel weer iets dat we fout hebben gedaan."

Toen ze vorige maand haar middelbareschooldiploma behaalde, kreeg Eloise kritiek van mensen die ze helemaal niet kende. "Het sloeg helemaal op hol. Er waren een paar die zeiden: 'ze verdient het helemaal niet' en 'ze heeft er sowieso geen moeite voor gedaan'. Ik heb toen gezegd: kun je een beetje opletten op wat je zegt? Want je zegt dit over een 17-jarig kind."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eloise geeft bijzonder kijkje in haar privé-leven

Eloise heeft meer dan 30.000 volgers op Instagram en de teller loopt snel op. Voor de camera's poseren lijkt soms nog wat onwennig, maar online is ze allesbehalve cameraschuw. "Ik denk dat best veel mensen het leuk vinden om te zien van 'oh, het is ook gewoon een normaal meisje'. Ik wil gewoon een beetje positieve energie uitstralen. Ik denk dat mensen het wel leuk vinden om dat te zien. Gewoon positief zijn en dan kom je er wel."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!