Beeld © ANP

Vogue plaatst Amalia bij meest stijlvolle prinsessen ter wereld

25 juni 2020 21:37

Máxima (49) staat inmiddels wereldwijd bekend als 'modekoningin' dankzij haar gevoel voor stijl en oogverblindend outfits, maar ook dochter Amalia is hard op weg de volgende it-girl te worden. De Britse 'Vogue' verkoos de 16-jarige kroonprinses zelfs tot één van de meest stijlvolle prinsessen ter wereld. 

Diverse koningshuizen bepalen al jaren het modebeeld. Denk bijvoorbeeld aan de iconische outfits die prinses Diana droeg en nog op de dag van vandaag een bron van inspiratie zijn voor veel sterren zoals Gigi Hadid. Maar ook 'onze' eigen royals beïnvloeden regelmatig het straatbeeld. 

De Oranjes kiezen naast designers steeds vaker voor meer betaalbare opties. Tijdens het 5-jarig jubileum van Willem-Alexander als koning nog droeg Amalia een top van H&M en schitterde Ariane in een blouse van Zara. En juist die combinatie zorgt volgens de Engelse modebijbel ervoor dat Amalia in het illustere rijtje thuishoort. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Amalia heeft haar dubbelganger gevonden op TikTok

Amalia staat op de dertiende plaats, net onder prinses Kako en prinses Mako van Akishino. Volgens Vogue weet de oudste dochter van Willem-Alexander precies hoe ze netjes, maar toch casual voor de dag moet komen. "Van haar meest recente familieportret, waarvoor ze een gele Zimmerman jurk droeg, tot de Sandro jurken die ze regelmatig draagt", leest het bijschrijft. Ook haar zusjes vallen bij het modeblad in de smaak en hebben volgens hen de flair van hun moeder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eloise van Oranje: 'Negatieve reacties sloegen helemaal op hol'

Wie volgens het blad nog meer een passion for fashion hebben, zijn onder andere:

Prinses Leonor van Spanje (14)

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen (16)

Prinses Alexandra van Hannover (20)

Pauline Ducruet van Monaco (26 jaar)

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Belgische prinsjes en prinsesjes zetten zich in voor ouderen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!