De Britse prins Andrew Beeld © ANP

'Andrew durft Engeland niet te verlaten tijdens Epstein-zaak'

06 juli 2020 17:07

Het is behoorlijk afzien voor prins Andrew (60). Zijn zomerplannen buiten de Britse landgrenzen vallen compleet in het water. Niet alleen door corona, maar ook door het feit dat Ghislaine Maxwell is opgepakt in de Jeffrey Epstein-zaak. Dat kan een groot probleem worden, want als de prins ook maar iets met de wijlen misbruikmiljardair te maken heeft, kan Ghislaine degene zijn die Andrew erbij lapt.

Het zit hem ook niet mee. De prins heeft zelfs zijn jaarlijkse golftrip in Spanje afgezegd, schrijft The Sun. Andrew zou volgens een paleis insider 'te nerveus' zijn om het land te verlaten, omdat hij door de Amerikaanse justitie officieel is opgeroepen om als getuige vragen te beantwoorden over de zaak. 

Zo zie je maar hoeveel er kan veranderen in een jaar. Vorige zomer was Andrew, slechts enkele dagen na het overlijden van zijn goede vriend Jeffrey, wel in Spanje om in een riante villa aan de Costa del Sol te genieten van de zon en het golfen. Nu wordt het hem echter iets te heet onder de voeten en blijft hij in Engeland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

FBI onderzoekt Ghislaine Maxwell, de vriendin van Jeffrey Epstein

Dat Ghislaine is opgepakt, maakt de prins schijnbaar nog angstiger. Het blauwe bloed van Andrew lijkt hem niet langer te kunnen beschermen in de zaak. Het feit dat de madam van Jeffrey beweert dat zij Andrew aan één van de vermeende misbruikslachtoffers heeft voorgesteld, maakt het toekomstperspectief voor de prins nog minder rooskleurig. 

Ondertussen is Amerika bezig met een plan om hun zin te krijgen en Andrew aan het praten te krijgen, aldus de bron. "Ze weten dat ze hem niet kunnen uitleveren. Wat ze proberen te doen is hem vrijwillig over te halen, zodat ze hem kunnen aanklagen als ze genoeg bewijs hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew ligt wederom onder vuur

Andrew spreekt alle aantijgingen tegen en blijft in zijn onschuld geloven. Desondanks zou hij naar verluidt nooit meer naar Amerika willen reizen. Dat hij daar misschien wel gepakt kan worden, heeft er vast níets mee te maken...

Ondertussen is het de vraag hóe het Ghislaine is gelukt om een jaar lang uit de handen van de FBI te blijven. Peter R. de Vries legt uit hoe dat zit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!